Kvalitetskonsert i Bragernes kirke søn. 6.4

Konsert uten unoter i Bragernes kirke.

Søndag kveld var det stor konsert i Bragernes kirke. Festival Orchestra Berlin med dirigent Stefan Bevier gjestet byen. Ensemblet består av 13 strykere, og de hadde med seg fiolinisten Olga Pak, som viste seg å være en eminent utøver. På programmet stod kjente komponister: Vivaldi, Bach, Mendelssohn, Mozart og Tsaikovskij. Overraskelsen var d-mollkonserten av Mendelssohn, et relativt ukjent ungdomsverk. Festival Orchestra Berlin er en «multikulturell forening av musikere fra ledende europeiske orkestre». Alle utøverne spiller på gamle italienske instrumenter.

IMGP8588
Olga Puk var en fremragende solist. Hun hadde full kontroll, og de teknisk krevende partiene ble tatt på strak arm. Orkesteret var en verdig medspiller, og fulgte opp med flott og tett samspill. Flere av de raske satsene ble spilt hurtig, og her viste også orkesteret stor virtuositet. Ellers var det vakker strykerklang som preget konserten. Puks vakre fiolintone smeltet mange steder sammen med de andre strykerne og gav tilhørerne store opplevelser. Orkester og solist holdt et imponerende høyt nivå gjennom hele konserten.

IMGP8596

IMGP8607

IMGP8613
Stefan Bevier var en engasjert dirigent, som har all grunn til å være stolt av sine musikere. Han har arbeidet med mange av de siste årtiers største dirigentnavn.

IMGP8608
IMGP8609
IMGP8624
Musikere og dirigent fikk stor applaus, som var vel fortjent! Tilhørerne var tydelig begeistret.
Det burde bare vært enda flere tilstede. En strålende konsert.

IMGP8625

Sist oppdatert: 06.04.2008