Boka Som Leser Deg - Bibelkurs i Åssiden kirke

Eller Bibelen som produktinformasjon. Alle går vi rundt med livets store spørsmål et eller annet sted i bevisstheten, men får sjelden tid og mulighet til å tenke tankene til ende og pusle sammen brikkene til et større bilde. Dette kurset er din sjanse! Filosofen Dag Åsbjørn Johansen er kursleder og foredragsholder.

image

Alle går vi rundt med livets store spørsmål et eller annet sted i bevisstheten, men får sjelden tid og mulighet til å tenke tankene til ende og pusle sammen brikkene til et større bilde. Dette kurset er din sjanse! Vi starter opp den 23/2 i menighetssalen i Åssiden kirke kl 18.30, og vil møtes følgende torsdager utover vinteren og våren 9/3, 16/3, 23/3, 30/3 og 6/4. Kurskontingent kr 400 pr pers. Påmelding: Ring 32989200. Eller send e-mail til dagk@drammen.kirken.no

Uansett private meninger, religion eller politisk agenda stilles vi alle overfor de samme store eksistensielle spørsmålene, befinner vi oss alle i, grunnleggende sett, samme virkelighet. Så hva sier Bibelen om det å være menneske og å eksistere i et felles univers? Hvordan er vi ment å fungere, som individer og som fellesskap? Hva er det som ikke fungerer? Hvordan spille på lag med vårt design, møte utfordringene livet har å by på og bli en bedre, lykkeligere, mer omtenksom utgave av oss selv? 

Bibelen kan ses på som produktinformasjon. Den inneholder bruksanvisning for hvordan mennesket, skapt i Guds bilde, er ment å fungere. Bruksanvisningen er vevd inn i både det gamle og det Nye testamentet, oppsummeres i Bergprekenens salighetsprisninger og det dobbelte kjærlighetsbud og bekreftes i Jesu karakter. 

Boka «Life and how to survive it», forfattet av komikeren John Cleese og hans psykiater, tar for seg resultatet av forskning på optimalt fungerende, lykkelige personer og familier … og avslører hemmeligheten deres: Praktisering av nettopp innholdet i saligprisningene og det å elske sin neste som seg selv! 

På kurset vil vi sjekke ut noen av Bibelens mest sentrale ord og begreper slik de ble forstått og benyttet på originalspråkene. Den enorme nyanse- og billedrikdommen i det hebraiske og mellomgreske språk er med å gjøre Bibelen til det den er: Boka som leser deg – som avslører hvem vi er … på godt og ondt. 

Så istedet for å møte bibelteksten med ferdigtenkte meninger, lar vi heller Guds Ord få slippe til, slik at det kan gå opp for oss hva som faktisk er MENINGEN. Ting forklares på en lett forståelig måte, og folk slipper til med spørsmål og tanker underveis! 

Kursets leder, filosofen Dag Åsbjørn Johansen er født i Drammen og nært knyttet til Åssiden på flere måter. Han bodde her som liten og gikk i Åssiden kirkes menighetsbarnehage. Hans farfar; Ole Johansen, var overlærer på Åssiden barneskole i en mannsalder og aktiv i motstandsbevegelsen under krigen. Dag Åsbjørn er gift med Marianne Johansen som jobber som lærer på Åssiden videregående skole og er hans
viktigste samtale- og samarbeidspartner. Dag Åsbjørn har studert ved L’Abri Fellowship og Francis Schaeffer Foundation. Hans fagkrets omfatter filosofi, teologi, naturvitenskapelige emner, psykologi, idéhistorie m.m. Han har siden 1990 jobbet som foredrags- og kursholder i egen regi og ved kveldsskoler, folkeuniversiteter og ved det internasjonale studiesenteret L’Abri. Han er leder for Bibelakademiet som ser som sin oppgave å kurse alle, lek og lærd, i å forstå hele Bibelen og dens altomfattende aktualitet. Som filosof er han opptatt av å hjelpe folk å formulere livets grunnleggende spørsmål, trekke de logiske slutningene ... og finne ut hvilke konsekvenser det får for hvordan vi lever våre liv.
 
Dag Åsbjørn Johansen er også utøvende pianist (klassisk og jazz) med en utstrakt konsertvirksomhet. Han debuterte i Universitetets Aula bare 16 år gammel. Ved siden av dette har han, med sin kone og 4 barn på laget, vært produsent og regiansvarlig for mange små og store musikal- og danseshow-oppsetninger; bl.a. «NARNIA - Løven, heksa og klesskapet» der han også komponerte musikken og skrev manus basert på boka. Sammen med familien har han også turnert med konserter og teaterforestillinger i Norge og utlandet. 

Bibelkurs 2017 plakat

Her er websidene til Bibelakademiet


Sist oppdatert: 10.01.2017
Skrevet av: Dag Kaspersen