Fellesskap eller Ferdigmat

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Folk som har greie på slike ting forteller oss at vi for helse og velværes skyld bør ha et varmt måltid om dagen. Det er i alle fall en av ingrediensene som skal til for å få oss til å føle at vi har det bra. Like sikkert som at middagen er viktig, er det at vi mennesker er svært sosiale vesener som trives best i fellesskap. Få ting er så sosialt som det å ha et måltid sammen. Det er nettopp denne viktige delen eldresenteret kan by på sammen med god, hjemmelaget og næringsrik mat.


Med handa på hjertet, hvem vil påstå at oppvarmet ferdigmat alene på kjøkkenet er like greit som skikkelig hjemmelaget i trivelig selskap? Å vite er en ting, å gjøre noe annet. Det er slett ikke alltid like greit å stelle i stand en god middag, noe som kan ha mange årsaker. Men heldigvis finnes det i våre dager alternativer som gjør at vi får dette varme måltidet enkelt tilgjengelig. I butikkene finnes ferdigmat fra diverse produsenter og maten er sikkert fullverdig. Særlig for enslige vil det likevel være en viktig dimensjon som ikke følger med den slags mat; samvær med andre. 

Like sikkert som at middagen er viktig, er det at vi mennesker er svært sosiale vesener som trives best i fellesskap. Få ting er så sosialt som det å ha et måltid sammen. Det er nettopp denne viktige delen eldresenteret kan by på sammen med god, hjemmelaget og næringsrik mat. Gjennom uka er det en variert meny som dekker behovene og som gratis tilbehør får du altså et hyggelig miljø. Mennesker treffes og blir kjent med hverandre, noe som ofte utvikler seg til mer kontakt privat også. 

Det er alltid noen å snakke med, du kan få klippet håret eller stelt føttene, melde deg på diverse kurs eller rett og slett sette deg ned med gutta eller jentene og skravle. Det er viktig, for alle, å ha et nettverk å lene seg mot. Det er noe vi alle vet. 

Gleden ved å møte andre, innta et måltid sammen og prate om stort og smått er god medisin. Den ”medisinen” får du aldeles gratis ved siden av en deilig middag på Åssiden eldresenter.


Tekst og Foto: Tom Fraczak