Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Kalender

Se ny kalender

Nyheter

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Adventstid i barnehagen

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Nå i vinterkulda er det adventsfeiring og juleforberedelse i Åssiden barnehage.

Advent i barnehagen 2010_002
Nå er det desember og ventetiden har begynt. I barnehagen har vi noen gode gamle tradisjoner som vi holder ved like. Hver dag blir et barn vinner av julekalenderen. Vinneren får sin egen kakemann, en av de 24 som henger i vinduet, og den får også henge opp en figur på kalenderen vår. Den første dagen var figuren et esel som Maria kunne sitte på fram til Betlehem. De hadde jo ikke biler da. Julekalenderen vår forteller juleevangeliet på en måte som gjør det lett for barna å følge historien. 

Advent i barnehagen 2010_003
Desember vil bli brukt til juleforberedeleser og julekos. Vi har begynt å bake pepperkaker, for torsdag 2. desember skal vi synge på eldretreffet. Der skal vi også servere pepperkakene våre. Ellers har vi tenkt å lage pepperkakehus og andre ting man kan kose seg med til jul. Juletrepynt har vi også lyst til å lage. 

Advent i barnehagen 2010_006
Vi håper på en fin advendtsmåned, og om det blir litt mildere ute - så gjør ikke det noe.  

En annen god tradisjon som vi har er å se på ”jul i skomakergata”. Vi voksne synes denne er veldig koselig, og vil gjerne la barna få ta del i denne norske juletradisjonen. Jon Blunds fortellinger om barns rettigheter, er fremdeles like akutelle. Torsdag 16. desember har vi bedt inn familiene til nissefest og skal kose oss sammen. Fredag 17.12 er det barnehagegudstjeneste som vi også skal være med i.