Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Kalender

Se ny kalender

Nyheter

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Vår i barnehagen

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Nå har våren kommet, himlen er så blå, alle fugler synger, jeg gjør likeså. Dette er første verset på vår vårsang. Endelig har snøen smeltet, og vi har kostet og ryddet litt.


Så nå er det så stas og være ute å leke! Vi har tatt fram sykler og i sandkassa er det også full aktivitet. Barna syns det er så deilig å slippe å ha på seg masser av klær, og koser seg ute i det fine været. 

Vi syns det er viktig at barna får vært mye ute og lekt. Da får de også beveget seg mye mer enn det de gjør inne. Det er også veldig flott å gå på tur nå som det er vår. 

Vår i barnehagen_004_2010
Vi har hatt to flotte turer til nå i april; en til 800meteren og en til elveparken. Barna liker godt å være på tur og få nye opplevelser. I barnehageloven står det at ”barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsylte opplevelser og aktiviter i trygge og samtidig utfordrende omgivelser”. 

Vår i barnehagen_002_2010
I rammeplanen for barnehager står det at variert fysisk aktivitet både inne og ute er av stor betydning for utvikling av motoriske ferdigheter og kroppsbeherskelse. Den sier også at barnehagen skal bidra med at barna skaffer seg gode erfaringer med varierte og allsidige bevegelser og utfordringer.
 
Vår i barnehagen_003_2010
Derfor ser vi på uteleken som særdeles viktig både for liten og for stor.

Tekst og foto: Tonje Keverud Hansen