Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen

Se ny kalender

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Advent og førjulsfeiring med barnehavene

Vi ser det jo på kalenderen, at snart er det jul. Noen få dager til å vente. Det er mangt som minner oss om det og både for oss som har vårt daglige arbeide i kirken og for mange barn i bydelen begynner julen så smått med tradisjonelle samlinger i kirken.

Julekrybba er på plass når den første barnegudstjenesten finner sted.

Unger fra Åssidens barnehager fylte kirkerommet til siste benk og gledet oss med sin sang og barnlige varme.

Det er noe eget ved å se alle disse små. Rommet preges av sjarme og varme.

Julegudstjeneste med barnehagene 2009_001
Dette er en tradisjon som gleder mange. Ikke minst er det gledelig å se at barn og voksne fra mange forskjellige kulturer samles i kirken. Det kan altså ikke være så mange som ser noe problem i å delta ved en kristen julemarkering. Åssiden menighet arbeider da også aktivt for at også kirken skal være en møteplasser for alle, hvor de enn måtte komme fra.

Julegudstjeneste med barnehagene 2009_003
Det går an å være stolt og trygg i egen tradisjon og tro, - og samtidig respektere hverandres kultur og religion. Det er mer som binder oss sammen som mennesker, enn det som skiller oss.

Å tro på en kraft utenfor det menneskelige er jo grunnleggende i det meste av det vi kaller tro. Et annet viktig forhold kulturene har felles er å tro på våre barn og deres framtid. Det er vårt ansvar som voksne å rede grunnen for færre konflikter mennesker i mellom. Da er gjensidig respekt og toleranse det eneste mulige verktøyet. Det burde alle tenkende voksne legge seg på sinnet. Et godt sted å lære og å se dette i praksis er å se nettopp til våre kjære små, som fri for fordommer møter hverandre for eksempel i en kirke før jul.

Så takk da, små gledesspredere, for at dere kom og viste oss akkurat dette.

En velsignet jul til dere og familiene deres.