Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Kalender

Se ny kalender

Nyheter

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Fra bispevisitasen i Åssiden kirke

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Biskop Laila Riksaasen Dahl har visitert Åssiden kirke. De av oss som har vårt daglige virke i huset, har hatt gleden av å formidle hva vi holder på med. Biskopen har besøkt alt som rører seg, fra barnehage til kirke og eldresenter. Det ble noen hektiske dager med mange fine opplevelser.


Det var et tett program som var satt opp i samarbeid mellom lokalkirke, prost, kirkeverge og biskop. Åssiden menighet fikk vise hva som foregår av kirkelig virksomhet i soknet. Her sto våre tre store satsingsområder i sentrum: diakoni, trosopplæring og internasjonalt fellesskap. 

Biskopen uttrykte glede over menighetens liv og arbeid. Mange gode tilbakemeldinger og mye ny inspirasjon fikk vi av biskopen disse dagene.

Bispevisitas_010_hf
Det ble feiret internasjonal gudstjeneste på torsdag, noe som var en utrolig opplevelse, - med tekstlesninger på tamilsk, fransk, tigrinya og norsk, med sang av KIAs Multikulturelle Gospelkor på Åssiden og forbønn for byens flyktninger og deres hjemsteder. 

Bispevisitas_015_hf
Skolegudstjenesten med engasjerte barna var et fint møte mellom biskopen og de unge. Barna lurte nok på hvordan en biskop så ut. Enkelte bestemte seg for å finne det ut før gudstjenesten og stakk hodet inn da biskop Laila spiste lunsj. De kunne da noe overrasket konstantere at hun jo var helt vanlig.. 

Bispevisitas_001_hf
Biskopen og hennes følge i møte med staben i Åssiden menighet.

Bispevisitas_006_hf
En tur innom kjøkkenet på Eldresenteret der så mange frivillige gjør en innsats for bydelens mange eldre. Biskopen har også avlagt besøk hos kommunens administrasjon og ved forskjellige institusjoner. Samtaler med kirkelig ansatte er gjennomført og kirkebøkene er kontrollert. Biskopen har vist stor interesse for menighetens arbeid, og gitt uttrykk for at Åssiden langt fra er noen gjennomsnittsmenighet. Vi har mye å glede oss over! 

Bispevisitas_016_hf
Visitasen ble avsluttet med visitasgudstjeneste søndag, med deltagelse av Åssiden Skolemusikk, Mini- og Maxigospel og besøk av ordføreren og andre notabiliteter. Åssiden eldresenter åpnet dørene til festkirkekaffe etterpå. Svært mange mennesker var med på visitasgudstjenesten og det var ikke langt fra det samme antallet på kirkekaffen.

En bispevisitas er krevende. Mye skal planlegges og mye skal klaffe. Derfor er det på sin plass å rette en stor takk til de som har akslet ansvaret for planer og gjennomføring, ikke minst til de frivillige som enda en gang har brettet opp ermene.

Takk for givende og flotte dager.