Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Kalender

Se ny kalender

Nyheter

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Ungene på Blaafargeværket

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Når du står opp om morgenen og det er skyfritt ute, da er det fint å tenke på at akkurat den dagen skal du på tur. Nettopp det sto på programmet til Åssiden Menighets barnehage denne flotte dagen. Barn og voksne lastet seg inn i buss og biler, medbringende sjølbakte boller og saft. Det er en akkurat passe svipp opp til Modum og Blaafargeværket, sånn omtrent en halv times behagelig kjøring.Etter at samtlige små var iført refleksvester for oversiktens skyld, vandret vi med freidig mot inn på tunet til alle dyrene. 

Her kunne vi ta disse i nærmere øyesyn, både solbrente griser, halvstore kuer, hest og høne samt en selskapelig hund. 


Barnehagen på Blåfarveverket, juni 2009-4
Kaniner i mange størrelser, påfugl og fasan og ei geit med respektable horn i panna. Jo da, nok å se på og bli kjent med. Ikke alle synes dyrene var like greie å forholde seg til, det er jo naturlig når man selv ikke er så veldig stor. Da kan ei kvige virke voldsom. Men det gikk så fint så, når man bare kan trøste seg litt hos en voksen. 

Barnehagen på Blåfarveverket, juni 2009-11
Når man så har vandret rundt og opplevd, da blir man sulten, må vite. Hva passer vel bedre enn å benke seg til en matbit i sola, med utsyn over folk og fe. Sjølbakte boller smaker slett ikke dårligere i fine omgivelser og godt vær. Bollehaugen krympa fort, assistert av kaffetørste og sultne voksne. Riktig så trivelig var det, med lauvtunge bjørketrær og blomstrende syriner som ramme rundt bollefesten. 

Barnehagen på Blåfarveverket, juni 2009-9
Etter maten inntok røvergjengen fra Åssiden lekeplassen hvor energien kunne få fritt utløp. Full fart helt til alle måtte vende nesa hjem etter en deilig dag på tur.