Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen

Se ny kalender

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Blomstergudstjeneste og miljøverndag for de minste

Onsdag 3. juni ble det feiret blomstergudstjeneste med barna fra barnehagene på Åssiden. De små hadde plukket markblomster og tatt de med til kirken. Der feiret de en enkel gudstjeneste sammen med en del voksne fra familie og nabolag. Det er høyt under taket i Åssiden kirke, men de mange små barnestemmene fylte hele kirken med sin sang:

Som søsken av jorden, Bror Sol, Søster Vind, står du og jeg sammen med kinn imot kinn. Jeg tar dine hender som rekkes mot meg, du ser mine øyne som smiler mot deg (tekst av Eivind Skeie).

En flott prosesjon åpnet det hele, og barna var med å satte sitt preg på hele programmet i gudstjenesten. Både med sine blomster, sin sang og sitt nærvær gledet de alle fremmøtte. Miljøvern engasjerer også de minste. Det var tydelig i kirken denne dagen.

Blomstergudstjenesten 2009_04
Her er Åssiden Menighets barnehage samlet ved alteret.

Blomstergudstjenesten 2009_09
Dalegårdsveien Barnehage synger.

Blomstergudstjenesten 2009_010
Tryggheim Barnehage synger.

Blomstergudstjenesten 2009_02
Per Arne og Dag leder allsangen.

Blomstergudstjenesten 2009_06
Barna i kirkens barnehage hadde laget en flott velkomstutstilling som mange stoppet opp og kikket på.

Blomstergudstjenesten 2009_03
Og blomstene ble delt ut på Eldresenteret etter gudstjenesten. Det var det nok noen som ble glade for!

Foto: Tom Fraczak
Tekst: Dag Kaspersen