Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Jul med barna i Åssiden Menighets Barnehage

Det går slag i slag om dagen, nå som det stunder mot jul. Mye av det vi holder på med i kirken er etter hvert blitt tradisjoner og tradisjoner liker vi. Så også med barnehagens juleavslutning, hvor familiene til de flotte barna våre er invitert til å være sammen med oss en ettermiddag.

Juleavslutning i barnehagen
Mangt er sagt om barnehagen, som liksom er vår lille perle. Vi står ved hvert eneste ord og det er en stor glede å ta del i denne samlingen før jul.
Her er mange nasjonaliteter og trosretninger som gleder seg over å møte hverandre med en stor og viktig fellesnevner: Vi er så glad i våre barn.
Derfor vil vi at barna skal se at fellesskap er mulig uansett bakgrunn. Det eneste som kreves er at det er det vi vil.

Juleavslutning i barnehagen - steming rundt bordene
Så spør om det er flott å samles rundt de som er fremtiden, de små som ikke ser annet enn mennesker, uten å sette disse i båser av noe slag. Det er vårt ansvar å ikke lære dem opp til mistenksomhet eller nedlatenhet. I barnehagen vår ser vi at det er mulig, gjennom likhet og respekt for hverandre.

Juleavslutning i barnehagen - julenissen kommer med pakker
Julenissen kom også innom - med poser til alle barna.

Juleavslutning i barnehagen - julespill med barna i kirken
Vi samles i barnehagen, vi samles i kirken, vi samles rundt det mest dyrebare vi mennesker har; våre barn. Det er ikke mulig å unngå den varme, gode følelsen når disse små viser oss julespillet sitt. Vi fryder oss, vi føler at vi har et fellesskap takket være barnas enkle medmenneskelighet. Dette ukompliserte og ekte er kanskje den aller beste nøkkelen til å kunne møte hverandre med en åpen hånd, uansett hvor i verden vi måtte komme fra.

Takk til barna og barnehagens trofaste medarbeidere og ikke minst takk til alle familiene som vi fikk møte.
Det var flott!

Tekst og Foto: Tom Fraczak