Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Kalender

Se ny kalender

Nyheter

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

Helle Grimnes – 30 år som ”tante” i barnehagen

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

25. september 1978, altså for 30 år siden, ble en svært ung dame ansatt som praktikant i Åssiden menighets barnehage. Den unge damen fra Nedre Eiker fant seg så godt til rette at hun er der enda. Tidligere styrer Jenny Sørlie hadde nok et av sine brilliante øyeblikk da hun så potensialet i den blide jenta. En praktikantstilling fornyes årlig, men allerede etter halvannet år fikk Helle fast tilsetting. Den årvåkne leser regner seg fort fram til at Helle altså ikke har jobbet andre steder enn i barnehagen vår. Snakk om trofasthet og engasjement.

Helle Grimnes
I våre dager er det ingen selvfølge at arbeidstakere blir hos samme arbeidsgiver i en mannsalder. Tendensen er at vi skifter jobb oftere enn før. Når Helle etter 30 år fortsatt ikke ser for seg andre arbeidssteder enn kirkens barnehage, er det særlig to forhold som ligger til grunn for det. Det ene er trivsel og det andre er en rotfestet kjærlighet til barn. 

Helle formidler mer enn gjerne at det kollegiale samspillet på arbeidsplassen har vært og er svært godt. Man gir ikke gjerne avkall på slikt. Når hennes naturlige forutsetninger for å omgås og å være tilstede for barna har fått utfolde seg i et godt miljø, ser vi noe av rammen rundt det som har blitt like mye en livsstil som en jobb. 

De første årene var det kun etnisk norske barn gruppen bestod av. Fra slutten av 90-tallet kom et tydelig skille som har utviklet seg fram til i dag, da det er flest barn med en annen språklig og kulturell bakgrunn. Vi som daglig har kontakt med barnehagen kan bare understreke Helles klare uttalelse om at akkurat det forholdet ikke er i våre tanker i det daglige og hvorfor skulle det være det? Ungene er presis like glade, trygge og herlige som de alltid har vært i denne spesielle barnehagen. Spesiell fordi barnehagen er en relativt liten sådan, til fordel for alle, ikke minst barna. I tillegg har denne barnehagen en enestående mulighet til å være brobygger mellom mennesker med forskjellig bakgrunn, en mulighet de tar svært godt vare på. Å stikke innom der er en vitaminsprøyte! 
Helle Grimnes, 30 år som tante i barnehagen
Selvsagt kan et stort kulturelt mangfold gi utfordringer, men med 30 års fartstid har nok Helle lært seg å takle disse. Dessuten er det et tillitsvotum at foreldre fra så mange land med trygghet overlater sine håpefulle til kirkens barnehage, i forvissning om at de blir tatt godt vare på.

Når man begynner sin karriere på en arbeidsplass som 17-åring og altså befinner seg der 30 år senere, betyr det at mye har skjedd i ens eget liv også. Helle giftet seg i Åssiden kirke 24. september 1983. Litt enkel matematikk tilsier at sølvbryllup er nært forestående! Helle og Håvard ble viet av prest Arnhold Skåtan og pensjonerte styrer Jenny hadde sørget for å invitere tidligere barnehagebarn utstyrt med røde blomster som de med stor iver drysset over brudeparet. Det er jo unektelig litt perspektiv i det at flere av disse nå kommer med egne barn til barnehagen vår og blir tatt i mot av den samme tante Helle som mor eller far ble det. 

Etter hver som de nygifte etablerte seg i eget hus og heim, ble Helle mor til Silje og deretter Simen. Familien bor i Solbergelva og har også et vakkert sted ved Eikeren hvor staben har gleden av å bli invitert til sommeravslutning hvert år. 

Vi synes det er utrolig flott å ha ressursmennesket Helle hos oss og vårt ønske er at hun blir i 30 år til. Noe Helle selv heldigvis ikke ser bort fra. Og ærlig talt Helle, kan du forestille deg julen uten barnehagens julespill? Det hadde blitt fælt det! 

Så hold deg her du, tante Helle og takk for strålende innsats så langt!