Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

De tre Bukkene Bruse, September i barnehagen

I Åssiden Menighets Barnehage er månedens tema eventyret om ”de tre bukkene bruse”.

Barnehagen sept 2011 (3)
Barna elsker dette eventyret. Samtidig er det mye som kan læres her, viktige begreper som: minst, mellomst, størst, over og under, osv. Språket øves opp ved å høre og bruke det mye.

Barnehagen sept 2011 (1)Barnehagen vår satser mye på sosial kompetanse. Temaet i September er også valgt på bakgrunn av dette. Et gammelt eventyr kan være med å gi barna nye felles muligheter for å leke sammen. Det er mindre sjanse for at noen faller utenfor når alle kjenner fortellingen og temaet det lekes i og med.

Vi bruker musikk, forming og drama for å bli kjent med eventyret, og vi bruker figurene fra Snakkepakka til å dramatisere eventyret. Inne har vi dramatisert eventyret ved å lage en bru av bord, og ute har sklia vår blitt brua. Vi har også brukt bruene i nærmiljøet vårt til å snakke om de tre bukkene bruse.

Barnehagen sept 2011 (5)
Bukkene Bruse på vei over Kjøsterudbekken. Selv en liten bro kan vekke fantasien etter et eventyr.