Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Kalender

Se ny kalender

Nyheter

Se nye sider

Du er her: Åssiden > Barnehagen

28.09.18: Høstens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets høstnummer av menighetsbladet for Åssiden menighet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

11.06.18: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets sommernummer av menighetsbladet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

23.06.17: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets sommernummer av menighetsbladet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

26.05.15: Når våren kommer til barnehagen
Uteliv er fokuset nå fram til sommeren. Først og fremst broker vi vår egen lekeplass utenfor kirken. Men vi går også på turer i nærområdet vårt, og i skogen

17.02.15: Karneval i barnehagen
Karneval er en tradisjon i barnehagen som er like gøy for små og store.

19.02.12: Karneval er morro
Årets mest fargerike begivenhet i Åssiden Menighet, er barnehagens karneval. Her kan du møte alt fra spøkelser til superhelter og prinsesser.

17.02.12: Babysang starter i Åssiden kirke
Susanne Akerø-Kleven skal lede babysang kurset i Åssiden kirke. Det starter mandag den 5. mars, fra kl 11.00-13.00. Ti mandager utover våren samles vi i kirken til sang og lek. Små barn frem til ett års alder kan være med.

31.01.12: Akekonkurranse med barna
Onsdag den 11. januar kunne vi endelig arrangere akekonkurranse i Åssiden Menighets Barnehage, for nå var snøen kommet!

22.10.11: Oktober i barnehagen
Høsten har kommet til menighetens barnehage på Åssiden også. Barna er fremdeles mye ute. Det er bare å kle seg godt.

16.09.11: De tre Bukkene Bruse, September i barnehagen
I Åssiden Menighets Barnehage er månedens tema eventyret om ”de tre bukkene bruse”.

01.09.11: Valgutgaven av Åssiden Nytt
Kirkevalget nærmer seg. Den 11. og 12. sept kan du stemme både ved kommunevalget og kirkevalget. I høstens nummer av Åssiden Nytt kan du lese om kirkevalget og om kandidatene som stiller til valg.

15.08.11: Helle feiret 50 års dagen
Den 12. august kunne en samlet stab i Åssiden kirke gratulere Helle Grimnes med dagen. Det var ikke en hvilken som helst dag; Helle rundet nemlig 50 år.

01.07.11: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets første nummer av menighetsbladet klart. Det er vel også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede.

23.06.11: Sommeravslutning for prostiansatte
Prostiets ansatte møttes til sommeravslutning i Åssiden kirke denne gangen. I samarbeide med eldresenteret møtte rundt 70 ansatte først til andakt i kirken, ledet av Dag Kaspersen, så inntok vi kafeen for en bedre frokost.

16.06.11: Gulskogentur med barna

Det ble en flott avslutningstur for Åssiden Menighets barnehage onsdag 15juni. Vi gikk hele veien fra kirken langs elveparken, forbi båthavna og over Landfalløybrua og helt bort til Gulskogen Gård.


21.05.11: Utelek i barnehagen
Nå er det vår og vi koser oss ute på lekeplassen med utelek. Her er det mange muligheter for lek. Vi kan sykle, huske, klatre og bruke de forskjellige lekeapparatene til rollelek.

19.04.11: Internasjonal påskefrokost med barnehagen på Åssiden
Menighetssalen i Åssiden kirke var pyntet til påske tirsdag den 19. april. Barnehagen innviterte foreldre og foresatte til sitt tradisjonelle påskemåltid.

25.03.11: Vårens Åssiden Nytt er publisert
Fra trykkeriet er årets første nummer av menighetsbladet klart. Det er nå i distribusjon og for dere som bor på Åssiden vil det nok dumpe ned i postkassen i løpet av denne helgen.

11.03.11: Karneval i barnehagen og på torsdagstreff
Den 10. mars var det ingen vanlige barn i barnehagen vår. For når det feires karneval kommer er barna blitt prinsesser, cowboyer, skilpadder, klovner, spidermenner, riddere, sjørøvere og pandaer m.m.

14.01.11: Barnehagens januar
Nå er barnehagen i Åssiden menighet i full gang igjen. Det er deilig vitervær og vi koser oss mye ute i snøen.

01.12.10: Adventstid i barnehagen
Nå i vinterkulda er det adventsfeiring og juleforberedelse i Åssiden barnehage.

24.10.10: Fargemåneden Oktober
Høsten er en ypperlig anledning til å lære om farger. Naturen skifter farger og vi kan følge med på disse endringene, sammen med barna. 

21.09.10: Månedsrapport for August
Da vi startet opp igjen etter å ha vært sommerstengt i fire uker, var det glade barn som kom tilbake til barnehagen. En av de eldste guttene konstanterte ”å det er gøy å leke igjen”.

15.09.10: Åssiden Nytt - høstnummer
Høstnummeret av menighetsbladet er klart. Vi håper at alle våre medlemmer i Åssiden bydel har fått det i postkassen. Her på våre hjemmesider kan du også lese bladet.

16.06.10: Den lille bussen i barnehagen
Åssiden Menighets Barnehage har i samarbeid med menighetsrådet kjøpt inn en barnebuss.

15.06.10: Sommertur til Gulskogen gård
Tirsdag 15. juni hadde vi en sommertur til Gulskogen Gård. Vi gikk fra barnehagen langs elva til den store flotte parken der. Turen tok oss 50 minutter, - så flinke er barna til å gå!!!

08.06.10: Sommernummeret av Åssiden Nytt publisert

Så er sommernummeret av Menighetsbladet levert fra trykkeriet, og kanskje har det funnet veien til din postkasse også - i hvert fall er sjansen for det ganske stor om du bor på Åssiden.


04.06.10: Blomstergudstjeneste på skaperverkets dag
Til Åssiden strømmet det barn fra barnehagene i dag morges. Selv ikke streiken kunne sette en stopper for årets blomstergudstjeneste, men en del færre barn ble det jo med flere stengte barnehager.

01.06.10: Å være ute
Å være ute syns vi er viktig! Barna bruker mange timer av sin dag i barnehagen, og da syns vi det er viktig å være ute og å få beveget seg.

12.05.10: Tradisjonsrik forsmak på 17. mai
Helt siden 1971 har barnehagebarn på Åssiden samlet seg til en aldri så liten tjuvstart på feiringen av nasjonaldagen.

24.04.10: Vår i barnehagen
Nå har våren kommet, himlen er så blå, alle fugler synger, jeg gjør likeså. Dette er første verset på vår vårsang. Endelig har snøen smeltet, og vi har kostet og ryddet litt.

28.03.10: Påskenummeret av Åssiden Nytt
Så er påsken kommet til Åssiden også. Menighetsbladet er allerede for lengst distribuert i vår bydel, så du har vel kanskje allerede sett det. Har du det ikke kan du jo lese det her på websidene våre.

26.03.10: Endelig tid for påskelunch!
Barnehagen vår, med unger og ansatte, har i en årrekke stelt i stand til gjestebud før påske. Tradisjonen begynte for en mannsalder siden, på styrer Jenny's tid, og den er heldigvis holdt i hevd etter hvert som nye har kommet til.

04.02.10: Tur til Aronsløkka
Tirsdag 26. januar kjørte vi kirkebussen opp til Aronsløkka. Der fant vi en flott bakke i skogbrynet som vi virkelig fikk boltra oss i - ved siden av Aronsløkka skole.

09.01.10: Kaldt ute, men varmt inne
Nå som kuldegradene er mange og det har blitt for kaldt for å være ute, koser barna seg inne.

18.12.09: Advent og førjulsfeiring med barnehavene
Vi ser det jo på kalenderen, at snart er det jul. Noen få dager til å vente. Det er mangt som minner oss om det og både for oss som har vårt daglige arbeide i kirken og for mange barn i bydelen begynner julen så smått med tradisjonelle samlinger i kirken.

30.11.09: Fra bispevisitasen i Åssiden kirke
Biskop Laila Riksaasen Dahl har visitert Åssiden kirke. De av oss som har vårt daglige virke i huset, har hatt gleden av å formidle hva vi holder på med. Biskopen har besøkt alt som rører seg, fra barnehage til kirke og eldresenter. Det ble noen hektiske dager med mange fine opplevelser.

23.11.09: Program for bispevisitasen i Åssiden menighet 25.-29. Nov
Biskop Laila Riksaasen Dahl visiterer Åssiden menighet fra onsdag 25. nov til og med søndag 29. nov da det blir visitasgudstjeneste i Åssiden kirke. Et detaljert og spennende program er lagt opp i samarbeid med prost og biskop til beste for menighetens utvilkling og vekst.

11.11.09: Ut på tur aldri sur
En flott tirsdag i oktober, tok vi med oss de eldste barna (fra 3år og oppover) og kjørte opp til 800meteren og fikk oss en flott høsttur.

23.10.09: Barnehagens høsttakkefest
Selv om Åssiden kirke ikke er gammel i kirkesammenheng med sine 42 år, er den likevel gammel nok til å ha etablert tradisjoner. Den slags er ofte noe vi voksne steller med, men sannelig kan barna også være tradisjonsbærere. 

17.09.09: Kirkebussen på lekeplassen er klar for barna
Nå er kirkebussen klar for barna også. En flott liten kopi er laget av kirketjener slik at barna kan leke med den på plassen utenfor barnehagen. Bussen er allerede i full virksomhet med små sjåfører og blide passasjerer.

17.09.09: Ny styrer i Åssiden Menighets Barnehage
Hei alle sammen! Jeg heter Tonje Kleverud Hansen, og er ny styrer og pedagogisk leder i Åssiden menighets barnehage. Jeg gleder meg veldig mye til å være en del av denne lille og koselige barnehagen vår.

19.08.09: Nytt på lekeplassen
Mellom regnskurene i ferietiden har lekeplassen til ungene i barnehagen fornyet seg litt. Nytt bord til erstatning for det gamle som ble ødelagt i løpet av våren og en snart ferdig lekebuss. Den mangler bare hjul og ratt pluss litt maling, så er den klar til kjøretur. Det venter noen småreparasjoner på vippehuska også, så er lekeplassen i orden igjen. Litt slitasje blir det jo gjennom årene. 

10.06.09: Ungene på Blaafargeværket
Når du står opp om morgenen og det er skyfritt ute, da er det fint å tenke på at akkurat den dagen skal du på tur. Nettopp det sto på programmet til Åssiden Menighets barnehage denne flotte dagen. Barn og voksne lastet seg inn i buss og biler, medbringende sjølbakte boller og saft. Det er en akkurat passe svipp opp til Modum og Blaafargeværket, sånn omtrent en halv times behagelig kjøring.

03.06.09: Blomstergudstjeneste og miljøverndag for de minste
Onsdag 3. juni ble det feiret blomstergudstjeneste med barna fra barnehagene på Åssiden. De små hadde plukket markblomster og tatt de med til kirken. Der feiret de en enkel gudstjeneste sammen med en del voksne fra familie og nabolag. Det er høyt under taket i Åssiden kirke, men de mange små barnestemmene fylte hele kirken med sin sang:

15.05.09: Hurra for 17. mai !
Dagen før dagen før dagen samlet barnehagene i bydelen seg, i god tradisjon, ved Åssiden kirke for å avvikle den årlige tjuvstarten på nasjonaldagen.

26.04.09: Ingen overranskende nyhet
men akk, så vidunderlig. Våren oppleves enda en gang. Med sine kaskader av nytt liv alle vegne ser, lukter og føler vi gjenfødelsen i ett og alt. De grønnes spirer på kvister, fuglesang som melder om liv i lune reder, duften av varm jord og ikke minst lyden av lekende unger i nygrønt grass.

02.04.09: En solrik torsdag på Åssiden
Du verden så godt det er! Vårsola har tatt over. Det er så usigelig deilig å kjenne varmen smyge seg inn i kroppen og varsle dager med behageligere temperaturer for små ogstore. Ute blinker sola fra skyfri himmel, ungene leker på de siste snøflekkene og inne synges det om påske og vår. En helt vanlig, velgjørende dag i kjerka på Åssia.. en dag til alles velsignelse og velbehag.

19.03.09: Nytt nummer av Åssiden Nytt
Så er det klart et nytt nummer av menighetsbladet vårt. Denne ganger er det et påskenummer. Snart vil det ligge i postkassene til alle dere som bor på Åssiden. Vi håper at du vil lese det og slik følge med på hva som skjer i menigheten og lokalsamfunnet i bydelen vår.

19.02.09: Karneval og boller med pynt
Vår kjære Åssiden kirke har med sine 41 års fartstid lagt seg til med flere egne tradisjoner, i tillegg til de mer offisielle. En av disse tradisjonene er barnehagens karneval rett før fastetiden.

19.02.09: Super akedag
Hva gjør man i en barnehage når snøen laver ned utenfor? Man kler på seg og går ut, selvfølgelig! Som tenkt så gjort. Utenfor, i bakken ved lekeplassen, ble det gjort klart til akekonkurranse, med norske flagg, ballonger og ventende premier.

19.12.08: Jul med barna i Åssiden Menighets Barnehage
Det går slag i slag om dagen, nå som det stunder mot jul. Mye av det vi holder på med i kirken er etter hvert blitt tradisjoner og tradisjoner liker vi. Så også med barnehagens juleavslutning, hvor familiene til de flotte barna våre er invitert til å være sammen med oss en ettermiddag.

12.12.08: Juleavslutning med Torsdagstreffet
Tiden går fort, som de fleste av oss erfarer. Plutselig er julen over oss og tempoet skrues opp noen hakk. Da er det godt å finne et pusterom, en stund til å senke skuldrene og oppleve noe fint. Det gjorde alle de som var til stede torsdag 11. desember, på avslutningen for Torsdagstreffet på Åssiden.

11.12.08: Det er like flott hver gang!
Julen ligger foran oss igjen. Det merker vi godt i kirken og gleder oss over det. Forberedelsene er i gang, blant annet med oppsetting av den etter hvert tradisjonelle stallen i midtrotunden. Så kommer den første av julegudstjenestene som også i år var besøk fra alle barnehagene på Åssiden. Det er dette som er så flott, at vi tar vare på våre tradisjoner.

09.12.08: Vinterliv i barnehagen
Barna i barnehagen vår fryder seg over at snøen har kommet og gir nye muligheter for moro på lekeplassen. Dette er noe annet en kølsvart, frossen jordbakke!

11.10.08: En høstlørdag i kirken for 4 åringene
Det var liv og røre i Åssiden kirke denne lørdagen (11.okt). Når 40% av alle døpte 4 åringer kommer til kirken for å synge, lære og leke går det slett ikke ubemerket hen. En munter og livlig gjeng var de. Sammen fikk de forberede gudstjenesten på søndag da det blir høsttakkefest, og sammen fikk de øve på noen sanger som de skal synge i kirken sin. Slike gode møter mellom hjem og lokalkirke blir det flere av i tiden som kommer!

17.09.08: Helle Grimnes – 30 år som ”tante” i barnehagen
25. september 1978, altså for 30 år siden, ble en svært ung dame ansatt som praktikant i Åssiden menighets barnehage. Den unge damen fra Nedre Eiker fant seg så godt til rette at hun er der enda. Tidligere styrer Jenny Sørlie hadde nok et av sine brilliante øyeblikk da hun så potensialet i den blide jenta. En praktikantstilling fornyes årlig, men allerede etter halvannet år fikk Helle fast tilsetting. Den årvåkne leser regner seg fort fram til at Helle altså ikke har jobbet andre steder enn i barnehagen vår. Snakk om trofasthet og engasjement.

18.06.08: Sommerens Åssiden Nytt er kommet
Så er årets andre utgave av Åssiden Nytt ute i postkassene. Håper du allerede har fått det. Om ikke, så kan du jo lese det her på våre nettsider. Du vil finne litt av hvert i menighetsbladet, litt nyheter fra store og små begivenheter i menigheten denne våren, og ellers sommerstoff av ymse slag. Vi håper du bruker bladet vårt, og vi takker for all økonomisk støtte også for denne utgivelsen.

06.06.08: Blomster og barn skapte vår Gud...
Når barna fra barnehagene kommer til kirken med favnen full av blomster, da er det sommer på Åssiden. Og når de synger sine salmer der, blir det høytid for alle som er til stede.

05.06.08: Første år som fulltids barnehage
Nå har sommeren og varmen kommet til vår lille men kvalitative gode barnehage. Dette året har vært utfordrende og lærerikt for de som jobber i Åssiden menighets barnehage. Dette var nemlig deres første år som fulltids barnehage! Til glede for travle foreldre, ble de ( som mange av dere vet ) fulltids barnhage fra 1. august 2007.

28.05.08: Ny sykkelvei på lekeplassen
Så er sykkelveien på plass. Barna i barnehagen satte i gang med å teste den med sine trejulssykler. Det ble ikke tatt rundetider rundt tuntreet, til det var ferdselen for tett, men det var i alle fall tydelig nok at dette var noe barna satte pris på.

17.05.08: Hurra for 17. Mai
Barn fra hele Åssiden samlet seg ved Åssiden kirke på 16.mai. Også til barnetoget trenger man å øve. Åssiden skolekorps stilte i spissen for barnetoget som kom til kirken med Åssiden skoles elever. Der snudde de og tok med seg barnehagebarna på en liten runde i nabolaget. Mange foreldre og foresatte hadde møtt frem til denne lille forsmaken på 17. mai.

17.03.08: Vårens vakreste eventyr?
Åssiden menighets barnehage har i årevis hatt en hyggelig tradisjon til påske, hvor barna med sine foresatte og staben har møttes til et påskemåltid. I år var det en forandring, da frokosten av praktiske årsaker måtte bli lunch. Det gjorde absolutt ingen ting, tvert imot og jeg kommer med følgende påstand: Barnehagen løftet i år denne festen fra å være et påskemåltid til å bli en påskeopplevelse.

29.02.08: Påskeutgaven av Åssiden Nytt
I disse dager distribueres et nytt nummer av Åssiden Nytt. Våre mange frivillige utdelere har mange blade å levere, men i god tid før påske skal dere nok ha fått bladet i postkassen - hvis du bor på Åssiden da. Hvis du ikke bor der, eller av en eller annen grunn ikke har fått bladet - så kan du jo lese det her på denne siden. Bare klikk på linken under, så vil du kunne laste ned hele filen og lese bladet i ro og mak. Vel bekomme!

01.02.08: Fastelavn i Åssiden Menighets barnehage
Når fastelavn er kommet bakes det boller i barnehagen. Hele kirken fylles med den deilige duften. De små kler seg ut og kommer på besøk til de eldre som samles til Torsdagstreff i Menighetssalen. Dette er gammel tradisjon som lever godt og som folk setter stor pris på her på huset.

14.12.07: Julestart med barnehagene på Åssiden
Følelsen av at jula er nær begynner for mange av oss med barnehagenes julesamling i Åssiden kirke. I flokk og følge kom barna til kirken fredag morgen (14. des) for å synge julesanger og gi både seg selv og oss voksne en forsmak på julehøytiden.

13.12.07: Barnas julespill i Åssiden kirke
Det tradisjonelle julespillet i Åssiden kirkes Barnehage er virkelig en opplevelse. Mange vil gjerne ha med seg dette i førjulen. Torsdag den 13 samlet de seg forventningsfulle i kirken, og der kom barna i sin fineste stas; som engler og hyrder, vismenn og sauer. Josef og Maria var selvsagt også med.

23.10.07: Barnehagen 40 år
Åssiden kirkes barnehage feirer 40 år. Helt siden kirken ble bygget har barnehagen hatt en helt sentral plass i menighetslivet. 40 år med latter og gråt, sang og musikk, lek og læring. Slikt blir det mange gode spor av.

23.07.07: Ny bod til barnehagen