Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

28.09.18: Høstens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets høstnummer av menighetsbladet for Åssiden menighet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

11.06.18: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets sommernummer av menighetsbladet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

23.06.17: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets sommernummer av menighetsbladet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

12.11.14: Julemessa på Åssiden Lørdag 15. November
Lørdag 15. nov kl 10.00 åpnes dørene til årets julemesse på Åssiden. Her han du kjøpe hjemmelagde julekaker, syltetøy, håndarbeider og mye annet.

16.06.14: Good Time - Sommerens Gospelkonsert med Drammen International Gospel Coir
DIGC sommerens store gospelkonsert med DIGC gikk av stabelen søndag den 15. juni. Koret stilte med fullt band. Det ble en forrykende kveld med gospelmusikk av høy kvalitet.

09.06.14: Good Time - Sommerens Gospelkonsert med Drammen International Gospel Coir
Den 15. juni i Åssiden kirke, kl 19.00, arrangeres sommerens store gospelkonserter med DIGC og fullt band. DIGC innviterer til en forrykende kveld med gospelmusikk av høy kvalitet. Koret stiller med nyskrevne sanger og dyktige solister.

28.03.14: Turn me around - Vårens Gospelkonserter med Drammen International Gospel Coir
Lørdag 5. apr i Kongsberg kirke og søndag 6. apr i Åssiden kirke, kl 19.00, arrangeres vårens store gospelkonserter med DIGC og fullt band. DIGC innviterer til en forrykende kveld med gospelmusikk av høy kvalitet. Koret stiller med nyskrevne sanger og dyktige solister.

21.11.13: "Det Skjedde", Julekonserter med Drammen International Gospel Choir
Gospelkonsert med julestemning i Konnerud kirke 11. des og i Åssiden kirke 16. des. DIGC gleder seg til å synge for dere.

15.11.13: Julemessa på Åssiden Lørdag 23. Nov
Lørdag 23. nov kl 10.00 åpnes dørene til årets julemesse på Åssiden. Her han du kjøpe hjemmelagde julekaker, syltetøy, håndarbeider og mye annet.

08.10.13: Høstens Åssiden Nytt publisert
I postkassene på Åssiden kommer en ny utgave av menighetsbladet i løpet av noen dager, hvis du ikke alt har fått det da. Her på webben kan du også lese det. 

01.10.13: You and me and Mr. Groovy - Høstens Gospelkonsert med Drammen International Gospel Coir
Søndag 13. okt kl 19.00 arrangeres høstens store gospelkonsert med fullt band i Åssiden kirke. DIGC innviterer til en forrykende kveld med gospelmusikk av høy kvalitet. Koret stiller med flere nyskrevne sanger og dyktige solister.

07.12.12: Gospeljul med Drammen International Gospel Choir
Den 14. des og 15. des blir det gospelkonsert med julestemning i Åssiden kirke. DIGC gleder seg til å synge for dere.

16.11.12: Julemessa på Åssiden
Lørdag 24. nov kl 10.00 åpnes dørene til årets julemesse på Åssiden. Her han du kjøpe hjemmelagde julekaker, syltetøy, håndarbeider og mye annet.

20.09.12: Åssiden Seniorsenter 25 år
Onsdag 19. september ble det feiret 25 års jubileum på Åssiden Eldresenter, som jo nylig har endret navn til Åssiden Seniorsenter. Ny leder har senteret også fått.

13.09.12: Høstens Gospelkonsert i Åssiden kirke
Søndag 23. sept kl 19.00 arrangeres høstens første store gospelkonsert med fullt band i Åssiden kirke. DIGC innviterer til en forrykende kveld med gospelmusikk av høy kvalitet. Koret stiller med flere nye solister som gleder seg til å synge for dere.

13.04.12: Vårens Gospelkonsert i Åssiden kirke
Søndag 15. april kl 19.00 i Åssiden kirke arrangerer Drammen International Gospel sin vårkonsert.

01.09.11: Valgutgaven av Åssiden Nytt
Kirkevalget nærmer seg. Den 11. og 12. sept kan du stemme både ved kommunevalget og kirkevalget. I høstens nummer av Åssiden Nytt kan du lese om kirkevalget og om kandidatene som stiller til valg.

01.07.11: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets første nummer av menighetsbladet klart. Det er vel også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede.

24.06.11: St.Hansfeiring på Åssiden
Det har blitt en hyggelig tradisjon å invitere til kirkebakkefest St Hans aften. Så var det heller ikke noe unntak denne gangen. Derimot så værvarslingene ikke gunstige ut, men heldigvis skjøt meteorologen to knepp til venstre for blinken, så sola dukket opp to timer tidligere enn antatt.

23.06.11: Sommeravslutning for prostiansatte
Prostiets ansatte møttes til sommeravslutning i Åssiden kirke denne gangen. I samarbeide med eldresenteret møtte rundt 70 ansatte først til andakt i kirken, ledet av Dag Kaspersen, så inntok vi kafeen for en bedre frokost.

10.06.11: God pinse !
Til pinsen har vi klargjort våre websider med tekster og tanker. Her finner du smått og stort om kirkens pinsefeiring.

31.03.11: Holmestrand Storband og DIGC - gospelkonsert 3. april
I Åssiden kirke den 3. april kl. 20.00 arrangeres vårens store gospelkonsert.

25.03.11: Vårens Åssiden Nytt er publisert
Fra trykkeriet er årets første nummer av menighetsbladet klart. Det er nå i distribusjon og for dere som bor på Åssiden vil det nok dumpe ned i postkassen i løpet av denne helgen.

15.02.11: Frivillighetsdagen på Åssiden
Søndag den 13. februar ble det arrangert frivillighetsdag i Åssiden kirke. Menighetens og Eldresenterets mange frivillige medarbeidere var innvitert til gudstjeneste og festlig kirkekaffe i menighetssalen.

29.01.11: Verdensmesterskap på Åssiden Eldresenter
Som de fleste har fått med seg, går snart VM på ski av stabelen i Oslo og skiidrett er noe nordmenn forstår seg på og liker. Derfor har eldresenteret nå gått til innkjøp av en moderne flatskjerm TV, hele 50” stor.

28.12.10: Fra julefeiringen på Åssiden
Her er noen bilder fra julefeiringen på Åssiden. Også i år har mange funnet veien til kirkens arragementer og samlinger. Små og store har sunget julesanger og til og med gått rundt juletreet, og beundret den flotte stallen med julekrybben som er satt opp i kirken.

06.12.10: Julekonsert med DIGC, O2 og DUV
Gospelkonsert med julestemning i Åssiden kirke. Drammen International Gospel Choir har invitert gospelkoret O2 fra Vikersund og Drammen Unge Voksne Kor (DUV) til en felles konsert. Profft band er leid inn for anledningen, så dette blir en flott konsert med mye trøkk og glede.

Bilettsalg (fra kl 19.00) ved inngang.

22.11.10: Julemesse for små og store i arbeidskirken
På lørdag 20. november var det duket for årets julemesse i Åssiden menighet. De mange frivillige hadde på forhånd gjort en betydelig arbeidsinnsats å få alt dette i stand. Så er da også menigheten helt avhengig av disse inntektene. En stor takk til alle de aktive ansatte og frivillige som nok en gang har bidratt med organisering, varer og tjenester. Nesten kr 60 000 ble samlet inn på salg av varer, mat og lodder.

14.11.10: Julemesse i Åssiden kirke
Lørdag den 20. november åpner årets julemesse i menighetssalen og i eldresenteret. Mengder av forskjellige varer legges ut til salg fra kl. 10.00, etter åpningen. Her vil du finne flotte håndarbeider, julebakst, smykker, ulike utlodninger, m.m.

07.11.10: Minnegudstjeneste i Åssiden kapell på Alle Helgensaften
Åssiden menighet har de siste årene avholdt minnegudstjeneste for de som har gått bort siste året. Vi ser at dette er noe pårørende gjerne vil delta i.

11.10.10: Innsettelse av ny diakon på Åssiden
Samme dag som det ble tatt avskjed med diakon Eva Lise Slåtto, ble nytilsatt diakon Tjøstolf Andreas Vittersø innsatt i Åssiden menighet. Det ble en høytidelig markering både for hele menigheten.

15.09.10: Åssiden Nytt - høstnummer
Høstnummeret av menighetsbladet er klart. Vi håper at alle våre medlemmer i Åssiden bydel har fått det i postkassen. Her på våre hjemmesider kan du også lese bladet.

31.07.10: Arnfinn Nordmann slutter som kokk på Åssiden Eldresenter
Etter 14 år i stillingen, gikk vår populære kokk over i pensjonistenes rekker ved feriens begynnelse!

27.07.10: Oasen på Åssiden åpner snart igjen
Den 9. august åpner vi dørene igjen. Hver morgen på Eldresenteret, uka igjennom, vil det sitte noen opplagte mennesker og småprate over en kopp kaffe mens de forbereder seg til en dag på jobben. Fotpleier, frisør, kokk og frivillige medhjelpere gleder seg til å ta fatt på dagens viktige oppgave, nemlig det å yte god service til brukerne av Eldresenteret. Enten du ønsker å fikse på håret eller pleie føttene og kanskje toppe det hele med en god middag, da er senteret "oasen" du bør avlegge en visitt.

24.06.10: Kirkebakkefest med full oppslutning på St.Hansafesten
Folk strømmet til Åssiden Kirke i godværet på St. Hansaften. Den ene kjelen med rømmegrøt etter den andre ble tømt, og arrangørene hadde tidvis problemer med å få servert de 350 besøkende. Drammen Trekkspillorkester sørget for god stemning i kveldssolen. En og annen fikk seg til og med en svingom på kirkebakken denne kvelden.

17.06.10: Ut på tur
Når sommeren har gjort sin entrè skal vi på tur. Etter en lang, kald og snørik vinter har vi behov for å bevege oss ut av heimen og se noe annet enn husets fire vegger.

10.06.10: Junikveld med gospelmusikk og Beatles-låter
Lørdag den 12. juni kl. 20:00 arrangeres sommerkonsert i Åssiden kirke med to av de beste gospelkorene på Østlandet: Kor O2 fra Vikersund og Drammen International Gospelchoir. Begge kor ledes av Sven Jøran Michelsen. Han er også musikalsk arrangør.

08.06.10: Sommernummeret av Åssiden Nytt publisert

Så er sommernummeret av Menighetsbladet levert fra trykkeriet, og kanskje har det funnet veien til din postkasse også - i hvert fall er sjansen for det ganske stor om du bor på Åssiden.


22.05.10: God Pinse
50 dager etter påske viser kalenderen pinse. Pinsen er festen for Den Hellige Ånds komme og ordet pinse kommer av det greske ord "pentekoste", som betyr den femtiende. I pinsen feirer kirken Den Hellige Ånds komme og den kristne kirkes fødsel. De første menighetene har sitt utspring i pinsebegivenheten. Derfor kaller mange også pinsedagen for kirkens fødselsdag. 

12.05.10: Tradisjonsrik forsmak på 17. mai
Helt siden 1971 har barnehagebarn på Åssiden samlet seg til en aldri så liten tjuvstart på feiringen av nasjonaldagen.

28.03.10: Påskenummeret av Åssiden Nytt
Så er påsken kommet til Åssiden også. Menighetsbladet er allerede for lengst distribuert i vår bydel, så du har vel kanskje allerede sett det. Har du det ikke kan du jo lese det her på websidene våre.

05.02.10: Fest for frivillige medarbeidere på Eldresenteret
En fredagskveld i januar hvert år samles de frivillige medarbeiderne på eldresenteret på kveldstid. I finklær og feststemning! Nesten alt som utføres av arbeid i eldresenterets kafeteria er det frivillige pensjonister som står for, bare daglig leder - Inger Simensen, og kokken - Arnfinn Normann , er faste ansatte.

27.12.09: Gammeldags juletrefest i en moderne kirke
Tredje juledag fylte barna Menighetssalen i Åssiden Kirke. Her skulle det synges julesanger og gåes rundt juletreet. Det er ikke så mange steder slikt gjøres lenger, men når menighetens juletrefest kommer - får nye generasjoner prøve gamle øvelser - hånd i hånd med voksne som er glade i å synge.

17.12.09: God jul til Åssiden Menighet
Så er julenummeret av Åssiden Nytt trykket og klart til utdeling. Det vil ligge i postkassene denne helgen, eller du kan jo ta en titt på bladet her på webben.

30.11.09: Fra bispevisitasen i Åssiden kirke
Biskop Laila Riksaasen Dahl har visitert Åssiden kirke. De av oss som har vårt daglige virke i huset, har hatt gleden av å formidle hva vi holder på med. Biskopen har besøkt alt som rører seg, fra barnehage til kirke og eldresenter. Det ble noen hektiske dager med mange fine opplevelser.

29.11.09: Biskopen besøker Eldresenteret
Under bispevisitasen var det også tid for et besøk på Åssiden Eldresenter. En liten prat på kjøkkenet ble det, og en tur ned i underetasjen for å hilse på treskjærerne.

23.11.09: Program for bispevisitasen i Åssiden menighet 25.-29. Nov
Biskop Laila Riksaasen Dahl visiterer Åssiden menighet fra onsdag 25. nov til og med søndag 29. nov da det blir visitasgudstjeneste i Åssiden kirke. Et detaljert og spennende program er lagt opp i samarbeid med prost og biskop til beste for menighetens utvilkling og vekst.

21.11.09: Stor stemning på årets julemesse i Åssiden kirke
Lørdag 21. november var det tid for årets julemesse. En lang forberedelsestid er over. Endelig kan programmet starte. En stor gruppe med frivillige har lagt ned et anseelig timetall for å gjøre dette mulig. Så er da også menigheten helt avhengig av disse inntektene. En stor takk til alle de aktive ansatte og frivillige som har bidratt med organisering, varer og tjenester.

20.11.09: Julemessa på Åssiden, Lørdag 21. nov
Hvis du ønsker å være litt tidlig ute med julegavene, så ta turen til julemessa vår! Hele Menighetsalen er full av håndarbeider, hjemmelagd julebakst, smykker, marsipan og mye mer. Julemessa åpner kl 10.00.

21.08.09: Oppussing i kjelleren
Det som før gikk under navnet "Det røde rommet" er ikke lenger rødt. Som man kan se av bildene er rommet malt, etter iherdig innsats av Walther, en av pensjonistene i treskjærergruppa.

11.08.09: Kirketjener Tom fyller 60 år
Avbildet er en forhenværende ung mann, som på tirsdag 11. ds rundet 60 år. I denne fremskredne alder er han fortsatt yrkesaktiv og i stand til å gjøre rede for seg. Takket være enkle hjelpemidler går både morgentoalettet og hverdagen ellers som en lek.

30.06.09: Åssiden Eldresenters leder 60 år
Vår kjære Inger Kristine Simensen fyller 60 år den 1. juli. Gratulerer med dagen!

24.06.09: St.Hans på kirkebakken
Midtsommerfest i strålende sommersol ved Åssiden kirke.

28.05.09: God Pinse

50 dager etter påske viser kalenderen pinse. Pinsen er festen for Den Hellige Ånds komme og ordet pinse kommer av det greske ord "pentekoste", som betyr den femtiende. I pinsen feirer kirken Den Hellige Ånds komme og den kristne kirkes fødsel. De første menighetene har sitt utspring i pinsebegivenheten. Derfor kaller mange også pinsedagen for kirkens fødselsdag. Les mer på våre Tro og Livsider


15.05.09: Hurra for 17. mai !
Dagen før dagen før dagen samlet barnehagene i bydelen seg, i god tradisjon, ved Åssiden kirke for å avvikle den årlige tjuvstarten på nasjonaldagen.

24.03.09: Fellesskap eller Ferdigmat
Folk som har greie på slike ting forteller oss at vi for helse og velværes skyld bør ha et varmt måltid om dagen. Det er i alle fall en av ingrediensene som skal til for å få oss til å føle at vi har det bra. Like sikkert som at middagen er viktig, er det at vi mennesker er svært sosiale vesener som trives best i fellesskap. Få ting er så sosialt som det å ha et måltid sammen. Det er nettopp denne viktige delen eldresenteret kan by på sammen med god, hjemmelaget og næringsrik mat.

19.03.09: Nytt nummer av Åssiden Nytt
Så er det klart et nytt nummer av menighetsbladet vårt. Denne ganger er det et påskenummer. Snart vil det ligge i postkassene til alle dere som bor på Åssiden. Vi håper at du vil lese det og slik følge med på hva som skjer i menigheten og lokalsamfunnet i bydelen vår.

03.02.09: Medarbeiderfest på Åssiden Eldresenter
Siste fredag i januar hvert år kler alle de frivillige medarbeidere på eldresenteret seg opp i sin fineste stas. For nå skal de på fest! Nesten alt som utføres av arbeid i eldresenterets kafeteria er det frivillige pensjonister som står for, bare kokken, Arnfinn Normann, er ansatt. Og denne kvelden er det de som skal feires.

14.01.09: Karsten Isachsen kommer til Åssiden Menighet
Søndag 25. januar kl. 1900 har Åssiden kirkeforum sitt møte i Åssiden kirke og dit kommer prest og forfatter Karsten Isachsen med sin tale Gledens Gud. I 1978 debuterte Karsten Isachsen som forfatter med boken Gjester som ikke vil gå. Siden da har han gitt ut 35 bøker i Norge, Sverige, Danmark og Finland, med et samlet opplag for bøker og lydbøker på over en halv million!

22.11.08: Årets julemesse på Åssiden
Så kom dagen igjen, da Åssia liksom markerer starten på advents- og juletiden. Den årvisse julemessa i kjerka gikk av stabelen 22. november, i strålende høstvær. Igjen hadde ildsjelene lagt ned et stort arbeide for å presentere en flott julemesse. Man blir full av beundring for den dugnadsinsatsen som anskueliggjøres når messa åpner kl 10 på formiddagen. Hvor mange timer ligger det bak et slikt arrangement, i form av produksjon av gevinster, planlegging, rigging og alle de detaljene som skal på plass? Det er intet mindre enn imponerende.

01.11.08: Allehelgensaften i Åssiden Kapell
Rundt 110 pårørende møtte til minnegudstjeneste i Åssiden Kapell tidlig lørdag kveld den 1. november. Til vakker musikk av Sven Gøran Michalsen forrettet menighetens prester og diakon en stemningsfull gudstjeneste til minne om de fra vår menighet som var gått bort det siste året.

18.10.08: Arne Olsen 90 år
For ikke lenger siden enn torsdag 16. oktober, på torsdagstreffet i Åssiden kirke, var Arne hjertelig tilstede med trekkspillet sitt. De fleste av oss som var til stede da visste at få dager senere ville Arne runde 90 år. Nest etter kona Jenny er det vel ingen ting Arne er mer glad i enn trekkspillet og trekkspillmusikk. Langt på vei i hele voksenlivet har instrumentet fulgt Arne, vært hans store interesse. Selvsagt har han vært aktiv i trekkspillklubben og spilt ved et utall av anledninger.

09.09.08: Med takk til frivillige medarbeidere i Åssiden menighet
Åssiden menighet er velsignet med et stort antall frivillige som bidrar stort til at vi kan ha en så aktiv menighet som tilfellet er. Det kan ikke sies ofte nok at alle de som på sin måte bidrar, gjør oss både ydmyke og takknemlige. Derfor er det med stor glede vi inviterer til frivillighetsgudstjeneste med dertil hørende kirkekaffe. Søndag den 7. sept hadde vi den store gleden å ønske en fullsatt kirke velkommen.

02.09.08: Torsdagstreff er i gang igjen
Ferietiden er stort sett lagt bak oss og det betyr oppstart på alle våre aktiviteter. Svært hyggelig var det å se alle gjestene som kom til sesongens første torsdagstreff. Torsdagstreffet drives av diakonatet i samarbeid med eldresenteret, to virksomheter som forener kreftene i mange sammenhenger. Så skal spesielt framheves alle frivillige uten hvis innsats mange arrangementer ikke ville latt seg gjennomføre. Det er et stort hjerte for kirken hos folk på Åssiden, noe som gjør arbeidet til en glede for oss ansatte. Kjøkkengjengen for eksempel, er på plass på torsdagen, med god mat og friske blomster i vasene. Det tar ikke lang tid før kaffelukten brer seg i lokalene.

27.06.08: St. Hans "på kirkebakken"
Til tross for et ustadig vær, tok vi sjansen på å rigge til festen ute på kirkebakken, dog med en klargjort menighetssal som reserve. Sannelig bestemte sola seg for å vise seg i godlune og mesteparten av kvelden kunne tilbringes utendørs.

18.06.08: Sommerens Åssiden Nytt er kommet
Så er årets andre utgave av Åssiden Nytt ute i postkassene. Håper du allerede har fått det. Om ikke, så kan du jo lese det her på våre nettsider. Du vil finne litt av hvert i menighetsbladet, litt nyheter fra store og små begivenheter i menigheten denne våren, og ellers sommerstoff av ymse slag. Vi håper du bruker bladet vårt, og vi takker for all økonomisk støtte også for denne utgivelsen.

12.06.08: Hyggekveld i Prøysenland
Det ble riktig godt med prøysenstemning i Eldresenteret denne kvelden. Kirsten Nilsen og Jon Jørgensen presenterte sanger og tekster av Alf Prøysen, kjente og kjære ting - men også noen mer ukjente. Latteren satt løst hos de mange som var møtt frem til hyggekvelden.

11.04.08: Torsdagstreff på tur til Tangen
Tirsdag 8. april dro vi en stor flokk fra Åssiden med kirkebussen til ærverdige Kobbervik gård. Tangens ”tirsdagstreff” var på besøk hos oss på et torsdagstreff i fjor så nå var vi på en gjenvisitt hos dem.

29.02.08: Påskeutgaven av Åssiden Nytt
I disse dager distribueres et nytt nummer av Åssiden Nytt. Våre mange frivillige utdelere har mange blade å levere, men i god tid før påske skal dere nok ha fått bladet i postkassen - hvis du bor på Åssiden da. Hvis du ikke bor der, eller av en eller annen grunn ikke har fått bladet - så kan du jo lese det her på denne siden. Bare klikk på linken under, så vil du kunne laste ned hele filen og lese bladet i ro og mak. Vel bekomme!

30.01.08: Fest for frivillige på Åssiden Eldresenter
Fredag 25. januar ble det arrangert stor fest for alle frivillige medarbeidere på Åssiden Eldresenter. Lokalene var pyntet og gjort i stand. Programmet var klappet og klart til glede for de mange som bruker tid og krefter for å sikre Eldresenterets drift. Denne kvelden var det de som for en gangs skyld fikk sitte å slappe av. Kirsten Nilsen, John Smith og Jon Jørgensen sto for kveldens underholdning. Ingen Simensen, Eldresenterets inspirende leder, guidet forsamlingen gjennom arrangementet.

27.11.07: Populær julemesse på Åssiden
Lørdag 24. november var det igjen klart for den tradisjonelle julemessa i kirken.
Sokneprest Dag sto for den offisielle åpningen og så var det hele i gang.

05.11.07: Lys på Åssiden kirkegård allehelgensnatten
Lørdag 3. november lød salmesang i kapellet på Åssiden kirkegård. Årets minnegudstjeneste ble arrangert sammen med pårørende fra mange familier som har mistet noen av sine det siste året, og ellers mange fra Åssiden som ønsket å tenne lys på gravene denne kvelden før Allehelgensdag.

20.09.07: Stor jubileumsfeiring i Åssiden Eldresenter
Ikke en plass var ledig da Eldresenteret onsdag 19. sept feiret sitt 20 års jubileum. Over 140 mennesker hadde funnet plass rundt pent pyntede småbord. Ordfører Tore O. Hansen, biskop em. Sigurd Osberg, prost Astrid B. Bayegan og andre innviterte gjester gledet seg sammen med Inger Simensen, senterets daglige leder, frivillige medhjelpere og brukere.

20.09.07: Torsdagstreff på tur til Landfallhytta
Det er blitt en tradisjon å forflytte Torsdagstreffet til Landfallhytta en gang på høsten. I år var vi der 13 sept. i et aldeles nydelig vær. Det var så mange som ville være med at det var bare så vidt vi fikk skyss til alle, men det gikk akkurat med hjelp av 2 ”kirkebusser” og noen privatbiler. Runar Jacobsen var behjelpelig med å kjøre speiderbussen, vår gamle kirkebuss.

29.08.07: Ut på tur med frivillige
Som en takk for innsatsen under torsdagstreffene arrangerte diakonatet en utflukt for våre gode hjelpere onsdag 22. august. Avreisen fra Åssiden kirke, i kirkebussen og et par privatbiler, gikk i et praktfullt vær. Målet var Asker museum, som blant annet består av kunstmaler Otto Valstads hjem og hjemmet til den ikke ukjente Arne Garborg.

27.08.07: Tone Larsen 50 år
Over 30 av de frivillige på Eldresenteret kom for å feire Tones 50 årsdag Mandag 27. august. Bordene var dekket, og det ble gjort skikkelig stas på Tone. Hun er jo en av de mest trofaste frivillige som bruker mye av sin tid for å være med å skape et hyggelig møtested på Eldresenteret.

20.08.07: Årets TV-aksjon 21. oktober - bli bøssebærer!

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 21.oktober og er tildelt UNICEF i samarbeid med idretten. Pengene går direkte til barn berørt av hiv og aids. Bli med på å gå årets viktigste søndagstur – ring 02025 for å bli bøssebærer. Din innsats vil forandre livet til barna som er berørt av hiv og aids. Vårt mål er at de skal slippe å kjempe alene. Du kan og bli med på et verdensrekordforsøk på nett.


26.06.07: Nytt nummer av Åssiden Nytt ute nå
Åssiden Nytt har fått nok en ansiktsløftning, dvs ny layout. Fremdeles er det mye å lese så hvis du liker å følge med på hva som skjer i Åssiden Menighet er dette stedet å lete. Bladet distribueres i disse dager.

24.06.07: Sommertur med Torsdagstreff
Det er en mangeårig tradisjon i Åssiden menighet å avslutte årets torsdagstreff med en tur. Vi leier stor buss, dermed blir det flere som kan få mulighet til å være med. 21.juni var vi i overkant av 40 stykker fra kirka og eldresenteret som la ut på tur. Vi skulle ikke så langt denne gangen, det er mange flotte steder å reise til uten at det behøver å være så langt unna.

24.06.07: St. Hansfeiring i Åssiden Kirke
For tredje året på rad brettet staben opp ærmene og laget i stand til st Hans feiring. Planen var selvsagt å være ute på kirkebakken, men det satte været en ettertrykkelig stopper for. Det bøtta ned, omtrent to døgn i strekk, så utendørs grilling og den slags virksomhet lot seg ikke gjøre. Det ville blitt en svært våt affære. Det skvalpet og rant vann i slike mengder at det ville ikke forundret meg det minste om det hadde fosset en makrellstim rundt hjørnet på klokketårnet.

03.02.07: Ny sokneprest i Åssiden menighet
Nyheten om at ny sokneprest var tilsatt i Åssiden Menighet satte sitt preg på gudstjensten denne vintersøndagen.

28.01.07: Reisebrev fra en prest i Indonesia
Min reise til Indonesia (som ennå ikke er over) har en viss nyhetsinteresse vil jeg tro. Biskopen har gitt meg over to ukers permisjon for å gjøre en jobb her for Oslokoalisjonen for Tros og Livssynsfrihet. Jeg har lovet å nformere dere via våre websider, som jeg har direkte tilgang til via internett.

21.12.06: Julefeiring på Åssiden
Julefeiringen er den største begivenheten i kirkeåret. På denne tiden strømmer folk til kirken og samles om sine tradisjoner og sin tro. Også på Åssiden samlet folk seg i sin kirke til julefeiring og julesang.

05.12.06: Årets Tilgjengelighetspris til Åssiden Eldresenter
Rådet for funksjonshemmede har vedtatt at Tilgjengelighetsprisen 2006 skal gis til Åssiden eldresenter. 

19.11.06: Julemesse i høstregn
Hundrevis av mennesker fant veien til Åssiden kirke på Lørdag. Den tradisjonelle Julemessa gikk av stabelen enda en gang. Mange liker å gå på julemesse. Det er mye fint å få tak i der. Denne lørdagen var intet unntak i så måte. Salget gikk strykende og atmosfæren var så førjulsaktig som det går an å få til nå rett før advent.

04.11.06: Til minne om våre døde
Over 100 mennesker hadde funnet veien til det vesle Åssiden kapell rett etter mørkets frembrudd på Lørdag. De kom sammen til minnemesse for de døde. Her var pårørende fra mange av familiene som har mistet noen av sine kjære det siste året, og ellers mange fra Åssiden som ønsket å tenne lys på gravene denne kvelden før Allehelgensdag.

23.10.06: Flott innsats i årets TV aksjon
Nok en gang strømmet frivillige til for å bistå i TV aksjonen, dette året til beste for Leger Uten Grenser og deres arbeid i glemte konfliktområder i verden. Denne søndagen beviste at engasjementet virkelig var der.  Folk stilte opp. Køen ved bordene i menighetssalen var lang, og vi som arrangerte innsamlingen hadde vår fulle hyre med å skaffe bøsser nok til alle som ville gå.

17.09.06: Stor Feiring for Frivillige på Åssiden
Søndag den 17. september var alle frivillige medhjelpere spesielt innvitert til til gudstjeneste og festlig kirkekaffe. Kirken og Menighetssalen var vakkert pyntet for anledningen. Det var nærmere 200 som samlet seg når klokkene ringte. 

: HYGGEKVELD PÅ ELDRESENTERET

TIRSDAG 31. MAI 2011 KL. 18.00.

STØTTEFORENINGEN til stiftelsen Åssiden Eldresenter ønsker alle hjertlig velkommen til en hyggelig kveld. Vi har følgende program:

* "SOMMER I ORD OG TONER" VED KIRSTEN NILSEN
* KAFFE OG KAKER
* BLOMSERUTLODNING