Den Norske Kirke i Drammen

Film om orglene i Drammen

Dato: 01.06.2017

Her kan du høre 11 orgler i Drammen på 6 minutter

Trykk her for å høre 11 orgler på 6 minutter.

Ideen bak filmen "11 orgler på 6 minutter. Orgler i Drammen" er
å vise hvilke flotte kirkerom, orgler og kirkemusikere den Norske Kirke i Drammen har. Alle organistene spiller det samme stykket. Orgelmusikken som spilles er en "Ciacona". En Ciacona er variasjoner over en akkordrekke. Stykket er komponert en gang på 1700-tallet av Johann Sebastian Bachs tremenning, Johann Bernhard Bach. Orglene klinger altså med i det samme stykket, men med sin egen stemme. Organistene var selv frie til å velge registreringer og klanger til sine takter, og filmprodusent Jonny Engelsvoll valgte selv hva han ønsket å vektlegge visuelt i hvert rom. For å få stykket til å henge sammen (det ble tatt opp over tre dager), måtte organistene spille med metronom tikkende på øret.

Resultatet er seks minutters reise gjennom kirker og sermonirom i Drammen, akkompagnert av byens orgler og spilt av byens kirkemusikere. Håpet er at filmen vil gi positiv oppmerksomhet til litt av hva det vi som kirke står for og det vi kan.