Skoger menighet

E-post: skoger@drammen.kirken.no

Du er her: Skoger

Jubileumsgudstjeneste og markering av Skoger gamle kirke som valgkirke i 1814

I år markerer vi 200 års jubileum for Norges grunnlov. Vi vil feire dette med en Jubileumsgudstjeneste i Skoger gamle kirke søndag den 14.september kl.15
Medlemmene til Riksforsamlingen på Eidsvoll ble valgt gjennom valg av valgmenn i landets menigheter og militærforlegninger. Skoger gamle kirke var valglokale i 1814 og valget ble avholdt der den 5.mars.
Riksarkivaren har sendt ut kopi av fullmaktene som ble underskrevet fra valgene til Riksforsamlingen i 1814. De originale valgkirkene har også fått tilsendt et emaljeskilt i gave som skal henges opp på kirken og forteller at kirken var åsted for valget i 1814.
Vi har sporet opp slektninger og andre som er levende interessert i historien om personene som skrev under fullmakten i Skoger i 1814.  I gudstjenesten vil få noen historiske glimt om hvem disse personene var og hvilken posisjon de hadde i Skoger i 1814. Skoger skolekorps deltar også sammen med kirkekoret Chorisma.
På kirkebakken etter gudstjenesten blir det servert 1814-suppe og hjemmelaget flatbrød av bygdas kvinner.
Kom gjerne i bunad eller 1814 antrekk.
Velkommen til jubileumsfest og opplev en gudstjeneste med elementer fra 1814 og vår tid!