Skoger menighet

E-post: skoger@drammen.kirken.no

Du er her: Skoger

PREP samlivskurs

På onsdag startet vi med PREP samlivskurs på Konnerud og i Skoger. Det er 11 par som deltar på kurset. Neste samling er til lørdag. PREP samlivskurs er et pedagogisk opplegg som tilbyr praktiske redskaper, basert på kunnskap om hva som fremmer og hemmer utvikling av gode og trygge parrelasjoner.
Parene får en faglig innføring i noen sentrale samlivstema, belyst med illustrasjoner, film- eller musikkinnslag. Det blir tid og rom for å snakke sammen som par. De får opplæring og tid til å trene på å snakke sammen på en trygg måte – ved hjelp av den såkalte «tale-lytteteknikken». Det er ikke lagt opp til at deltakerne skal dele ting fra sitt privatliv med andre enn sin egen partner. Programmet på kurset er tett, men det legges også opp til at parene skal få et hyggelig avbrekk i hverdagen. Det blir i tillegg gode måltider i hyggelige omgivelser – og tid for bare de to.
PREP-programmet består hos oss av følgende økter:
·                       Oppdag negative konfliktmønstre: De fire «faresignalene»
·                       Stopp! Ta en tenkepause
Snakke sammen på en trygg måte: Kommunikasjon og tale-lytteteknikken
·                       Hva er problemet, da? Utløsende hendelser og underliggende tema
·                       Jakten på de gode løsningene: Problemhåndtering
·                       Hvordan vil vi ha det sammen? Grunnregler for hjemmebanen
·                       Da vi ble et par: Forelskelse og kjærlighet
·                       Sex og sånn: Sensualitet og seksualitet
·                       Vennskap og glede: Skape en positiv grunntone
·                       Støtte hverandre: Takle vanskeligheter i fellesskap
·                       Du og jeg og vi: Leve med forskjeller
·                       Skal vi bli gamle sammen? Engasjement og forpliktelse

Vi kurslederne synes at vi hadde en veldig meningsfull og fin kveld i går. Og vi ser fram til lørdagen.

Hilsen Hanne, Hanna, Beate, Astrid, Knut og Trond