Du er her: Åssiden

Christmas Time - Juleturné med DIGC og Ceclie Schilling

Drammen International Gospel Choirs juleturne har vært litt av en suksess i år. Fulle hus på alle plasser. Dobbelt konsert i Åssiden kirke søndag den 6. desember, og konserter bade på Konnerud og i Svelvik. Koret stilte med sitt faste band som rett og slett er fantastisk gode, og de leverte sammen med Cecilie Schilling og sine egne solister et juleprogram som fallt i god jord - terningkast fem i Drammens Tidene.

Fra Johnny Andreassens anmeldelse i DT klipper vi: "Forestillingen var utrolig variert selv om gospelmusikken stod i fokus. Sven Jøran Michelsen hadde laget en meget spennende, ja nesten rockeopera-prosaisk, musikalsk innledning med julebudskapet «Det skjedde!». Musikalsk langt mer spennende enn det du tenker om tradisjonell gospelsang. Taket løftet seg på shownummeret «Off up» med sangkarakterene til Louis Armstrong og Aretha Franklin i korets solister Niki Siqebengu og Monica Sun Bakken, og det var morsomt å høre Cecilie Schilling i en helt vanlig julesang som «Glade jul».... Konserten hadde også et budskap. Et par små skuespill som minnet oss om at ikke alle har det så bra i julen som vi liker å tro. Et budskap om å se andre og om å bry seg. En kontrast til all den gleden og alle smilene som forestillingen hadde med seg, og en ettertanke som liksom all sangen og gleden i denne forestillingen treffer deg vitalt!"

Christmas Time 2015 - Juleturné med DIGC.010
DIGC har vokst seg stort, og satser dristig på høy kvalitet. Musikalsk leder Sven Jøran Michelsen har i samarbeid med Åssiden menighet og med korets egne frivillige fått frem et kor som legges merke til. Årets juleturne i Åssiden, Konnerud og Svelvik hadde et publikum på over 1500. Foto: Jon Borgersen

Christmas Time 2015 - Juleturné med DIGC.004
DIGC har nettopp sluppet sin nyinnspilte CD-single Christmas Time som nå spiles på radio frem mot jul. Årets juleturne hadde fått navn etter denne tittellåten. Her synger Roger Nedberg og Niki Siqebengu Christmas Time sammen med DIGC. Eller som Johnny Andreassen skriver i DT: "En sang som hadde mye swing og humør på britisk jule-vis, og som fint kan konkurrere med mange av de etablerte slagerne du hører på radioen om dagen. Som «Do they know it’s christmas». Flott potensiell jule-hit fra Drammen!" Foto: Jon Borgersen

Christmas Time 2015 - Juleturné med DIGC.014
Cecilie Schilling synger "O Helga Natt" sammen med DIGC. Hun leverte også flere solonummer som begeistret publikum: "Når Himlen Gjester Oss", med tekst av Erik hillestad og Andraé Crouch sin vakre "To God Be The Glory" som fikk tårene frem i manges øyekroker. Foto: Mona Auke

Christmas Time 2015 - Juleturné med DIGC.007
Karoline Kolltveit synger Sven Jøran Michelsens julesang "Tell The Story", en av de vakreste sangene i denne konserten.

Christmas Time 2015 - Juleturné med DIGC.020
Cecilie Schilling synger ekstranummeret "Go Tell it on the Mountain", en forrykende utgave av denne kjente sangen og en verdig avslutning på konserten i Konnerud kirke. Den 11. des var det konsert I Svelvik kirke. Også der ble det fullt hus. DIGCs juleturne ble en stor suksess i 2015. Og ennå gjenstår en konsert. Dere som ikke hadde anledning til å komme på hovedkonsertene kan sette av lille julaften i Åssiden kirke kl 23.00. til konserten "Christmas by Midningt".