Du er her: Åssiden

Trafikkofrenes dag i Buskerud markeres i Åssiden kirke

Søndag 11. januar markeres Trafikkofrenes dag i Buskerud i og ved Åssiden kirke i Drammen, med appeller, fakkeltog og minnegudstjeneste med medvirkende fra pårørende, staten, fylkeskommunen, Drammen kommune, hjelpe- og støtteorganisasjoner/etater og kirken. Jonas Fjeld synger.

Fra Bygdeposten har vi klippet en omtale av dette arrangementet: I fjor mistet 18 personer livet i trafikken i Buskerud. Det sitter derfor mange familier, venner og lokalsamfunn igjen i sorg.

Søndag 11. januar markeres Trafikkofrenes dag i Buskerud ved Åssiden kirke i Drammen. Det vil bli holdt appeller i skolegården på Åssiden skole klokken 16.00, før fakkeltog og minnegudstjeneste.

- Markeringen er for å minnes de omkomne, vise medfølelse med de pårørende og skadde. Vi tenner lys for de omkomne og hvert lys vi tenner symboliserer et tapt liv, sier Trond Johansen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

- Det er ikke akseptabelt at noen mister livet eller blir hardt skadet i trafikken, og vi er mange etater og organisasjoner som arbeider for å få ned ulykkestallene, sier Johansen.
Les mer i Bygdeposten

Appeller og taler av:
•Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
•Ordfører Tore Opdal Hansen
•Domprost David Gjerp

Musikk ved:
Jonas Fjeld (sang)
Magnus Aannestad Oseth (trompet)
John Smith (orgel)

Etter minnegudstjenesten er alle velkommen til en sammenkomst med bespisning i seniorsenteret ved kirken.

Arrangører
Ambulansene, Brannvesenet, Buskerud fylkes trafikksikkerhetsutvalg, Den norske kirke, Drammen kommune, MA, rusfri trafikk og livsstil, NAF, Politiet, Røde Kors, Statens vegvesen og Trygg Trafikk.