Du er her: Åssiden

DIGC i samarbeid med Brageteateret - norgespremiere på "Hendelsen"

Med Det Norske Teatrets stjerne Heidi Gjermundsen Broch og filmskuespiller Rolf Kristian Larsen i rollene presenterer Brageteatret Hendelsen. Et unikt teaterprosjekt hvor teaterkunst og kormusikk smeltes sammen i en spennende forestillingsform! På premierekvelden torsdag den 27. mars står Drammen Internatonal Gospel Choir på scenen sammen med skuespillerne.

I Hendelsen i dette teaterstykket er handlingen lagt til et lokalsamfunn der presten Claire arbeider med inkludering og samhold. Et av tiltakene hennes er å danne et kor der det er plass til alle.

Når vi kommer inn i historien har koret vært utsatt for en forferdelig hendelse: En dag dukket en ukjent ung mann opp på en øvelse og skjøt flere kormedlemmer. I etterkant har Claire sterk skyldfølelse for at hun ikke klarte å forhindre den grusomme handlingen. Hun var korets leder, hun ba ham inn, og hun overlevde… I bearbeidelsen av den traumatiske hendelsen er Claires behov for å forstå gjerningsmannen så sterkt at hun oppsøker en rekke personer som på ulikt vis har kunnet påvirket den unge mannens utvikling. Til slutt gjenstår det å oppsøke gjerningsmannen selv.

Drammen International Gospel Choir samarbeider i denne oppsetningen med Brageteateret og profesjonelle skuespillere.

HENDELSEN forteller om empatiens utilstrekkelighet, om hvordan et samfunn leger sine sår og om hvordan man kommer seg videre etter en ubegripelig hendelse.

Les mer om teaterstykket her på Drammens Teaters websider der det også kan billetter

Her er Hendelsens FB-event

BILLETTER HER