Åssiden menighet

Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret
Du er her: Åssiden

Drammen International Gospel Choir


Drammen International Gospel Choir (Foto: Mona Auke) er et kor for voksne. Koret er tilknyttet Åssiden menighet, men er åpent og økumenisk - med sangere fra Drammen og omegn. Korets visjon er å samle folk på tvers av etniske skiller og bygge fellesskap gjennom gospelmusikk av høy kvalitet.

Still Alive 260915Koret ledes av Sven Jøran Michelsen. Han er en meget erfaren og inspirerende musikalsk leder og låtskriver - med erfaring bla fra Oslo Gospelkor, startet Mosaic og The Gospel Art Group. Korets repertoar består hovedsakelig av hans komposisjoner/låter. Trond Akerø-Kleven er korets svært dyktige pianist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole - og lang erfaring med mange kjente norske artister. Han er også menighetens organist. 

Det er venteliste for opptak i koret. Om det er ledige plasser kan nye sangere begynne etter sangprøver i januar, eller etter sommerferien. Kor-kontingenten er kr 1500 pr semester (eller etter avtale ved behov). Denne kontingenten dekker kostnader til noter, medlemsskap i Norges korforbund og bidrar til å dekke noe av kostnadene til musikalsk ledelse i koret. 

DIGC øver hver tirsdag i menighetssalen i Åssiden kirke fra kl 19.00-21.30 (stemmegruppeøvelser i forkant av øvelsen ca en gang i mnd). Det arrangeres store og små konserter i Åssiden kirke og andre steder. I 2016 har DIGC hatt en rekke store konsertproduksjoner i flere kirker og i Drammens teater. Det planlegges turne i utlandet i 2019. Koret har dessuten spilt inn tre CD-singler, og er i ferd med å spille inn sin første hele CD.  

Prøvesynging for Nye medlemmer avtales med Maia Helene Aaby Tømmeraas. Ta kontakt via korets hjemmesider: www.digc.no

Se korets egne websider: www.digc.no 

Her er DIGC's Facebooksider

DIGCs musikalske leder Sven Jøran Micelsen i Åssiden kirke (Foto: Mona Auke).

DIGC og Allsang på Grensen
DIGC sammen med The FAB3 på Allsang på Grensen sommeren 2018. Trykk på bildet over - så får du høre og se TV2-opptaket.