Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
E-post: post.drammen@kirken.no

Du er her: Åssiden

Drammen International Gospel Choir

Drammen International Gospel Choir (Foto: Mona Auke) er et kor for voksne. Koret er tilknyttet Åssiden menighet, men er åpent og økumenisk - med sangere fra Drammen og omegn. Korets visjon er å samle folk på tvers av etniske skiller og bygge fellesskap gjennom gospelmusikk av høy kvalitet.

Koret ble startet i 2019 og har vært ledet av Sven Jøran Michelsen i 10 år. Han har, i samarbeid med mange gode medarbeidere og med egne komposisjoner og korarrangement, utviklet DIGC til et særpreget og aktivt kor som mange gjerne følger og setter pris på. Fra høsten 2019 får DIGC ny dirigent, men hvem dette blir er ennå ikke avgjort. Trond Akerø-Kleven er musikalsk ansvarlig i Åssiden menighet og korets dyktige pianist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole - og lang erfaring med mange kjente norske artister.

Det er venteliste for opptak i koret. Om det er ledige plasser kan nye sangere begynne etter sangprøver i januar, eller etter sommerferien. Kor-kontingenten er kr 1500 pr semester (eller etter avtale ved behov). Denne kontingenten dekker kostnader til noter, medlemsskap i Norges korforbund og bidrar til å finansiere honorar til dirigenten i koret.

DIGC øver hver tirsdag i menighetssalen i Åssiden kirke fra kl 19.00-21.30 (stemmegruppeøvelser i forkant av øvelsen ca en gang i mnd). Det arrangeres store og små konserter i Åssiden kirke og andre steder. I 2019 har DIGC en rekke store konsertproduksjoner i flere kirker og i Drammens teater. Koret har dessuten spilt inn tre CD-singler, og er i ferd med å spille inn sin første hele CD.

Prøvesynging for nye medlemmer avtales med Maia Helene Aaby Tømmeraas. Ta kontakt via korets hjemmesider: www.digc.no

Se korets egne websider: www.digc.no

Her er DIGC's Facebooksider

DIGC og Allsang på Grensen
DIGC sammen med The FAB3 på Allsang på Grensen sommeren 2018. Trykk på bildet over - så får du høre og se TV2-opptaket.