Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
E-post: post.drammen@kirken.no

Du er her: Åssiden

Bryllup i Åssiden Menighet

VielseAlt godt, til vårt og andres vel,
er dine gaver.
I svakhet fremmer du ditt verk,
vår bare kvist skal skyte knopp!

Svein Ellingsen,
Norsk Salmebok nr. 710

En fest for livet og kjærligheten
Det er stor fest når vi feirer bryllup. Familie og venner stiller i sin fineste stas. Alt er planlagt og nøye gjennomtenkt lang tid i forveien. Midt i festen står de to som har valgt hverandre og som nå vil gå inn i ekteskapet.

En vigsel til ekteskap er en offentlig handling. Den kan være borgerlig eller kirkelig. Et par gir hverandre løfte om at de vil dele livet sammen. Dette løftet skal bevitnes av to forlovere. En godkjent vigselsperson skal dessuten erklære at ekteskapet gyldig. I Åssiden Menighet arrangeres vielser i Åssiden kirke og i Åssiden Kapell. Vielser arrangeres gjerne på lørdager, eller noenganger på fredager. For de som er borgelig viet kan vi tilby en kirkelig forbønnshandling for ekteparet.

Planlegging av vielsen
Det første man trenger å ordne før vielsen er å avtale tid og sted for bryllupet. Her er det bare å ta en telefon til menighetskontoret (32989200) eller sende en mail til en av prestene. Deretter tar dere kontakt med folkeregisteret som sender dere alle nødvendige skjema som må utfylles (tlf 800 80 000). Disse kan også lastes ned her. Informasjon om frister og om navnevalg fåes fra folkeregisteret.

Brudeparet har mulighet til å planlegge vielsen mer i detalj i samarbeid med prest, kirkemusiker, familie og venner. Vielsen kan på denne måten få et mer personelig preg. På følgende områder finnes diverse valgmuligheter. Les mer

Huskeliste for brudepar
Når bryllup planlegges er det det viktig at dere er klare for ekteskapet, har tenkt igjennom hva dette innebærer og snakket åpent sammen om dette på forhånd. Med god planlegging kan dere arrangere et flott bryllup uten å bruke altfor store ressurser. Her kan du sjekke om du husker det vesentlige når dere skal vies. Se her