Tangen menighet

Onsdag - torsdag kl. 9.00 - 13.00
E-post: tangen@drammen.kirken.no

Du er her: Tangen

Velkommen som konfirmant i Tangen kirke!

Konfirmasjon 2016

Tangen kirke tårnet

UNDERVISNING, AKTIVITETER OG LEIR
Konfirmantforberedelsene går fra nov 2015 til sept 2016. Konfirmantene fra Tangen og Strømsø møtes til felles undervisning på Strømsø menighetshus cirka en gang i måneden. En gang i måneden er det aktiviteter i regi av ungdomsprosjektet 7,7 (KFUK-KFUM) på Strømsø. Der kan du velge mellom TenSing, SportY eller Global. Hver enkelt konfirmant er medhjelper ved to gudstjenester i Tangen kirke. Sommer 2016 reiser en uke på sommerleir til Hurdal leirsted. Vi ønsker å gi deg gode opplevelser sammen med venner og ledere.
HVA ER KONFIRMASJON?
Ordet konfirmasjon kan bety både «å bekrefte» og «å gjøre sterk». Konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne og å styrke hver enkelt konfirmant. Det forutsettes ikke noen bekjennelse fra konfirmantens side. Det viktigste med konfirmanttiden er å bli bedre kjent med den kristne tro, der Gud sier ja til oss og vil være en del av våre liv.
UNDERVISNING, AKTIVITETER OG LEIR
Konfirmantforberedelsene går fra nov 2015 til sept  2016. Konfirmantene fra Tangen og Strømsø møtes til felles undervisning på Strømsø menighetshus cirka en gang i måneden. En gang i måneden er det aktiviteter i regi av ungdomsprosjektet 7,7 (KFUK-KFUM) på Strømsø. Der kan du velge mellom TenSing, SportY eller Global. Hver enkelt konfirmant er medhjelper ved to gudstjenester i Tangen kirke. Sommer 2016 reiser en uke på sommerleir til Hurdal leirsted. Vi ønsker å gi deg gode opplevelser sammen med venner og ledere.
VIKTIGE DATOER
Kick-off-helg og Konfirmantpresentasjon: 14.- 15. november 2015.
Fasteaksjonshelg: 12.- 13. mars 2016.
Sommerleir: uke 26 i 2016.
Konfirmasjonsdager du kan velge mellom er 24. og 25. september.
PRIS
Ved påmelding får du en giro på 1000 Nok som er grunnavgiften for konfirmasjonstiden. Den dekker administrasjon,
konfirmantbibel, mat ved noen anledninger og et års medlemsskap i Norges KFUK-KFUM. Sommerleiren koster 2900 kr og betales på forsommeren 2016. Penger skal ikke være en hindring for å delta. Vil kan være behjelpelig med oppdelt betaling eller økonomisk støtte.
Har du spørsmål om dette kan du kontakte diakon Tonie Steffensen (steffensen@drammen.kirken.no).
SLIK MELDER DU DEG PÅ SOM KONFIRMANT
16. juni 2015 kl. 18.00 har vi et infomøte for alle som lurer på om de skal melde seg på som konfirmant. Der vil det også være mulig å fylle ut påmeldingsskjema på papir.
Registrering på nett: Gå inn på
https://minkirkeside.no/Drammen fyll ut skjema for innskriving
under konfirmant. Dersom du ikke er sikker på alt som skal fylles inn, skriv det du vet og send inn, så ordner vi det som mangler senere. Frist for å melde seg på er 1. juli.
KONTAKT
Lurer du på noe kan du sende mail eller ringe til konfirmantpresten Karoline Faber (faber@drammen.kirken.no, mob. 48603860) eller kontakte menighetskontoret (
tangen@drammen.kirken.no, tlf. 32989240).
JEG ER IKKE DØPT – KAN JEG KONFIRMERES?
Du er velkommen til å delta i konfirmantopplegget selv om du ikke er døpt. Bare gi beskjed om det ved påmelding og lever fødselsattest til konfirmantpresten. Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende forbønnsgudstjenesten. Hvert år er det flere konfirmanter som blir døpt. De som ble døpt et annet sted en i Drammen ber vi om å levere en dåpsattest.
JEG HAR SPESIELLE BEHOV.
Konfirmasjon er for alle, uansett funksjonsnivå. Har du særskilte behov, ta kontakt i god tid, så legger vi til rette i samarbeid med dere.