Tangen menighet

Tips en venn Info Skriv ut

Tangen kirkegård 1

Hans Tordsens gate 12

Tangen kirkegård ligger ca. 1 km. sydøst for Tangen kirke. Arealet er ca. 10 mål. Den er opprinnelig anlagt som kolerakirkegård.

Drammen kirkelige fellesråd ved daglig leder kirkevergen, er gravferdsmyndigheten i Drammen. På fellesrådets nettside ligger informasjon om sentrale bestemmelser, lokale vedtekter og de kommunalt fastsatte avgiftene.

• Grunnforhold og topografi gjør at det nå bare settes ned urner på denne gravplassen. Kistebegravelser henvises derfor til Skoger kirkegård eller Åssiden kirkegård.
  • Fellesrådet har gitt enkelte gravminner et kulturminnemessig vern. Ta kontakt med fellesrådet om mer informasjon om dette.
  • Gravkapellet settes i stand ved stor frivillig innsats. Det benyttes til kulturarrangementer, se egen plan for dette. Kapellet er dessverre vanskelig tilgjengelig for bevegelseshemmede.
  • Lurer du på hvor noen er gravlagt? Det er anledning til å søke elektronisk i gravregisteret.
  • Arkivverket har også gjort tilgjengelig søk i kirkebøker - både etter gravlagte, men også andre kirkelige handlinger.

Tangen kirkegård 2

Mer om Tangen kirkegård Hentet fra Håkon og Sigrid Christies verk Norges kirker.

Interessant artikkel om Tangen kirkegård: Eva Stabæk: "Kolerastøkket på Tangen kirkegård", Rundtom Drammen 3/2015

Sist oppdatert: 10.02.2016
Skrevet av: Siv Nordmark