Bragernes menighet

E-post:bragernes@drammen.kirken.no

Du er her: Bragernes

Bragernes julekrybbe

1. søndag i advent 2016 åpnet Bragernes julekrybbe som står rett utenfor Bragernes kirke.

Denne julekrybben er nok mer enn hva mange i først omgang tenker på som en julekrybbe. I Bragernes julekrybbe finner du ulike scener og tablåer fra engelens besøk hos Maria med beskjeden om at hun skulle føde en sønn og kalle ham Jesus til den hellige families flukt til Egypt. Julekrybben er spennende for både store og små. Den egner seg veldig godt for barn og grupper fra barnehager og skoler.

belen1belen3belen4

El Belén er julekrybben som blir satt opp i de fleste spanske familier ved juletider og en av de sterkeste juletradisjonene i Spania. Hele familien hjelper til med å sette opp julekrybben. I riktig gamle dager ble ungene sendt ut for å samle mose som skulle forestille gress, og de brukte mel som snø.
Julekrybben viser vanligvis Jesusbarnet, Maria og Josef i stallen som er full av dyr, hyrder, engler, de tre vise menn og Betlehemsstjernen.
På julaften samles familien rundt julekrybben for å be og lese fra bibelen – som en forberedelse til 1. Juledag.
I de fleste spanske byer lages det en større julekrybbe som voksne og barn kan beundre i julemåneden.
I Bragernes menighet har vi hentet denne vakre juletradisjonen til Bragernes kirke. Figurene er håndlaget i Spania og forsiktig satt sammen her i Drammen.

Ønsker du mer informasjon om julekrybben eller har forespørsel om guiding, kontakt oss på Bragernes@drammen.kirken.no .

Velkommen til Bragernes julekrybbe!

Nedenfor finner du mer informasjon og diverse presseklipp:

Brosjyre med bibeltekster til tablåene

En video med ulike bilder fra julekrybben

Artikkel fra avisen Dagen (november 2016)

Artikkel fra Dagsavisen Fremtiden (november 2016)

Video fra NRK Buskerud (november 2016)

Artikkel fra NRK Buskerud (november 2016)

En video fra fabrikken der figurene lages