Fjell menighet

Vipps: 84569

Du er her: Fjell

Konsert med Marinemusikkens oktett i Fjell kirke

Kongelige Norske Marines Musikkorps´ Blåseoktett besøker Fjell kirke 13. februar

Kongelige Norske Marines Musikkorps´ Blåseoktett besøker Fjell kirke og St. Halvard Vgs.

Kongelige Norske Marines Musikkorps´ Blåseoktett besøker Drammen torsdag 13. februar og inviterer til kveldskonsert i Fjell kirke, med blant annet Mozart på programmet. Marinemusikken, som hele korpset kalles på folkemunne, har sin base i Horten og er et av fem profesjonelle forsvarskorps i Norge. Marinemusikken er for øvrig Vestfolds eneste profesjonelle orkester.

Marinemusikkens annonseBlåseoktetten vil denne torsdagskvelden fremføre musikk av blant andre Mozart og Pärt. Wolfgang Amadeus Mozart regnes som en av de fremste representantene for Wienerklassisismen, mens den estiske komponisten Arvo Pärt kan sies å representere hans musikalske motpol. Siden sent på 1970-tallet har Pärt arbeidet med en egenutviklet komposisjonsteknikk han selv kaller tintinnabuli, klokkeklang, en særegen form for minimalisme inspirert av gregoriansk sang.

Marinemusikkens Blåseoktett spiller hele to konserter i Drammen denne torsdagen, da de om formiddagen vil samarbeide med elever på St. Halvard videregående skole og holde en skolekonsert ved lunsjtider. Tanken bak skolekonserten er at elevene skal kunne dra veksler på kunnskap og erfaring fra profesjonelle heltidsmusikere som et ledd i egen musikalsk utvikling. Slike skolekonserter er således et glimrende eksempel på hvordan Marinemusikken kan være med på å bidra til større musikalsk forståelse og ferdighet blant unge musikkstudenter. Elever fra St. Halvard videregående vil også delta under kveldskonserten i Fjell kirke.