Fjell menighet

Dato: 24.10.2018

Torsdag 8. november kl. 19:00 i Fjell kirke

image

Viser om det lystige liv - inkludert frodig elskov, fet mat og godt drikke. Trygve Hoff var vokalist, komponist, tekstforfatter og visekunstner med røtter i nord, men bodde flere år på Darbu i Øvre Eiker. Torsdag 8. november kommer et band ledet av Hokksund-musikeren Jon Wold til Fjell kirke for å presentere mange av de fineste visene. Blant musikerne er noen av de som kjente Trygve Hoff aller best fra tiden da han var lærer på Buskerud Folkehøgskole.

Ikke alltid politisk korrekt
I en tid da alt skulle være politisk korrekt, kom Trygve Hoff med freske viser som preges av en usminket glede over livet. Visene var også hyllester til de nære ting; de små detaljer i naturen,
de lykkelige stunder med sine kjære, de enkle verdiene som kaffepauser og fisketurer, og ikke minst evnen til å kunne sette pris på det lille man har, om det så er så lite at det får plass i en pose. Disse verdiene klarte Trygve Hoff å videreformidle i sine viser, som ble fremført med en dyp, varm stemme som utstrålte en inderlig trang til å formidle glede.

Varme fra nord
I 2017 ble boka om folkehøyskolemennesket, kulturrabulisten og den varme visekunstneren fra nord lansert. Bokas hovedredaktør er ekskona Kari Hoff. Hun er med i Fjell kirke og vil servere noen utdrag fra boka og fortelle om hvordan den ble til. Kontrabassist Arild Mikkelsen var lærerkollega med Trygve på 1970-tallet, og han er også en av 18 artikkelforfattere i boka.

Billetter. Kr. 200,-
Kafeteria før og etter arrangementet

Kulturkvelder og konserter i Fjell kirke høsten 2018