Strømsgodset menighet

E-post: stromsgodset@drammen.kirken.no

Du er her: Strømsgodset

Line Lindholm, vår nye kapellan

Marie Wiland møtte vår nye kapellan, Line Lindholm, en usedvanlig varm vårdag i Oslo.  Her er Maries intervju med Line:

"Jeg er veldig heldig som har fått en jobb allerede.  Da jeg begynte å studere teologi visste jeg ikke helt om jeg ville bli prest. Men etter å ha studert et par år og etter å ha vært i praksis og vikariat, har jeg ønsket å bli prest. I praksisperioden opplevde jeg at det var mennesker som satte pris på arbeidet mitt.  Det var en motiverende opplevelse.  I arbeidet som prest får jeg lov til å arbeide med det jeg synes er viktig i livet, som: Gud, livet, døden og kjærlighet.  Jeg får møte mennesker som står midt oppi dette gjennom dåp, konfirmasjon, bryllup og gravferd.  Jeg er glad i å forkynne, vekke tro og holde mennesker oppe i tro gjennom de livserfaringene de har. Sist sommer var jeg sommervikar ved Nordlyskatedralen i Alta.  Det var en flott og annerledes arbeidserfaring.  Med meg inn i arbeidet ved Strømsgodset menighet har jeg et engasjement for kirkelig enhet.  Jeg har vært aktiv i en kristen bevegelse som heter Focolare.  Dette er en bevegelse som fokuserer på økumenisk arbeid, dialog og samarbeid på tvers av kirkesamfunn. Jeg kommer også til å ta med tanker og metoder fra Sub Church i Oslo.  Mye av det jeg har lært i Sub Church tror jeg vil passe inn i ungdomsarbeidet i menigheten".

Midtveis i samtalen begynner Marie og Line å snakke om hvordan det vil være å begynne i ny jobb omtrent midt i fellesferien.  Det kan være en god periode å starte i en ny stilling.  Det er jo nokså stille og litt færre oppgaver enn når høsten kommer.  Samtidig kan det være litt tomt og stille både i kirkerommet og ellers i samfunnet.  For mange unge og eldre kan disse ukene være utfordrende, og mange kjenner seg ensomme.  Under denne samtalen sier Line, med tydelig engasjement:

"Jeg er veldig opptatt av ensomhet.  Jeg tenker mye på hva kirken og menigheten kan gjøre for de som er ensomme, og jeg ønsker at kirken skal være til for ensomme mennesker. Det er viktig at de får oppleve tilhørighet og fellesskap.  Jeg gleder meg til å begynne å arbeide i Strømsgodset menighet!  Samtidig er jeg spent på jeg også skal være studentprest?  Uansett ser jeg frem til å sette i gang med prosjekt som kan være et gode både for samfunnet og for menigheten.  Jeg er også spent på hvor mange som deltar på gudstjenester. Personlig er jeg glad i å feire gudstjenester og opplever at det er en naturlig del av kristen trospraksis".

På slutten av samtalen vender de tilbake til det Line er opptatt av nettopp nå, nemlig å forberede seg til eksamen.  Marie er nysgjerrig på hva hun er mest interessert i innenfor teologien.  Her er Lines respons:

"Kirkehistorie!  Men også bibelfag og tekstforståelse.  Ja, og gresk! Jeg elsker språk"!

En liten tilleggsopplysning; Line snakker spansk, italiensk, tysk, engelsk, gresk, hebraisk og latin.

Lines siste refleksjon før intervjuet var over:

"Jeg er særlig spent på hva slags mennesker jeg kommer til å møte".

Vi håper så mange som mulig kan møte til Line Lindholms ordinasjonsgudstjeneste 28 august.  Hun blir ordinert til prest av biskop Per Arne Dahl.