Strømsgodset menighet

E-post: stromsgodset@drammen.kirken.no

Du er her: Strømsgodset

Gravferd

Det er trist når vi mister noen som har stått oss nær.
Så fort presten får beskjed vil de pårørende bli kontaktet for samtale. I en slik samtale vil presten lytte til dem som er i sorg for å kunne være til hjelp og trøst, og samtalen vil også komme inn på de praktiske sidene ved en begravelse.

• Alle som sokner til Strømsgodset menighet, har rett til prest fra menigheten ved bisettelser eller begravelser. Ved dødsfall tar dere først kontakt med et begravelsesbyrå, som igjen kontakter menighetskontoret for å avtale dag og sted.
  • Ønsker dere prest fra en annen menighet, eller dere bor utenfor Strømsgodset og gjerne vil ha bisettelsen/begravelsen der, lar det seg som regel ordnes. Begravelsesbyrået er behjelpelig med dette.
  • Presten vil så kontakte de pårørende så fort han/hun har fått melding for å avtale tid for samtale.
  • Ønsker du å være med i en sorggruppe?   Se mer om det her.

Bisettelser og begravelser i Drammen foregår fra kapellene i Strømsgodset, Strømsø, Åssiden og krematoriet på Bragernes. Det er også mulig å benytte kirkene om det er ønskelig.

Strømsgodset kapell er blitt byens nydeligste kapell etter omfattende oppussing.

Hele gravferdsliturgien finner du her (som Word-dokument)
Les også om gravferd her.

Gravminner i Norge

Nå er det mulig å finne grava til familemedlemmer. Skoger  og Strømsgodset er blant de første i landet som er med i en ny gravregistrering i regi av Dis-Norge, "Data i slektsforskning". Alle graver er registret. Klikk her "Gravminner i Norge" så vil du lett finne fram til den grava du leter etter:    Gravkapellet