Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Kirkebakkefest med full oppslutning på St.Hansafesten

Folk strømmet til Åssiden Kirke i godværet på St. Hansaften. Den ene kjelen med rømmegrøt etter den andre ble tømt, og arrangørene hadde tidvis problemer med å få servert de 350 besøkende. Drammen Trekkspillorkester sørget for god stemning i kveldssolen. En og annen fikk seg til og med en svingom på kirkebakken denne kvelden.

Dette året ble det rekordoppslutning for St.Hansarrangementet ved Åssiden kirke. Det er ikke mange som arrangerer noe i nærmiljøet på denne dagen, men der det settes i gang noe kommer gjerne folk for å være med. Og hva er mer riktig enn å feire St. Hans ved kirken?

Feiringen i Åssiden kirkes regi har vokst år for år. St. Hansaften på Åssiden har begynt å bli en skikkelig kirkelig folkefest. Folk koste seg rundt bordene med rømmegrøt, nystekte vafler og kaffe.

St.Hansaften 2010-004
Her var mange eldre fra bydelen, men også en gruppe immigranter. Det er flott å se kirkens strategi virke i praksis: Vår menighet, et internasjonalt fellesskap. Dette blir mer og mer tydelig ettersom tiden går. Det er mange som gleder seg over dette.

St.Hansaften 2010-002
Pølser og rømmegrøt ble solgt i store kvanta utenfor kirken, kaffe og vafler likeså. Alt som var innkjøpt og laget for anledningen forsvant i løpet av kort tid. Deretter var det å sende folk ut til butikkene i nærmiljøet for å kjøpe inn det som var å få tak i av rømmegrøt. Jeg tror ikke det var mye igjen hverken hos Rema eller Rimi - etter denne dagen ved Åssiden kirke.

St.Hansaften 2010-003
Staben og Menighetsrådet arbeidet hardt for å få alt på skinner. Et slikt arrangement går ikke av stablen helt av seg selv, og noen ganger er det godt for kirkens mange frivillige å se at kirkens ansatte også kan ta på seg slike oppgaver med entusiasme og glede.

St.Hansaften 2010-006
Drammen trekkspillorkester sørget for St.Hans-stemning på tunet utenfor kirken.

St.Hansaften 2010-009
God stemning rundt bordene på tunet.

St.Hansaften 2010-012
Når kirkeklokkene ringte til kveldsbønn var kvelden alt begynnt å bli kaldere, og mange syntes det var godt å få komme inn i den lune kirken. Her ventet Drammen International Gospel Choir med sine friske sanger. Menighetsprest Jon Jørgensen ledet forsamlingen på over 200 i en verdig markering av St. Hans og minnet oss om Døperen Johannes og hans plass ivår kristne tro.

St.Hansaften 2010-011
Drammen International Gospel Choir har virkelig satt sitt preg på menighten dette vårsemesteret. Kveldsbønnen på St.Hansaften ble også deres semesteravslutning - med overrekkelse av blomster til dirigent og musikalsk leder Sven Jøran Michelsen og pianist Trond Kleven. Koret har blitt til stor velsignelse i menigheten og et viktig redskap i vårt menighetsbyggende arbeid. God sommer og takk for innsatsen.

Se også nyhet på Mitt DT.

Tekst: Dag Kaspersen
Foto: Tom S. Frazcak