Tro og Liv

Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Våre tjenester

Informasjon

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Ut på tur

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Når sommeren har gjort sin entrè skal vi på tur. Etter en lang, kald og snørik vinter har vi behov for å bevege oss ut av heimen og se noe annet enn husets fire vegger.


Som tenkt, så gjort og diakonatet i Åssiden kirke kalte derfor torsdagstreffet til oppbrudd med håndvesker og godt humør. Innleid buss svingte opp foran kirken på Åssiden og bød inn til behagelige seter og luftkondisjonert inneklima. De reisende fant seg en høvelig plass og dermed var det hele i gang. 

Reiseruta var planlagt med besøk i ærverdige, gamle Norderhov kirke, med en opplagt organist som guide. Den samme tangentakrobaten har sogar fartstid i Åssiden kirke og kjennes under navnet Audun Ringkjøp. 

Ut på tur_003
Underveis hadde forsamlingen fått en liten innføring i kirkens historie samt Norderhovs ditto og Ringkjøp supplerte med anekdoter og mer historie. Vi beveget oss tross alt tilbake til vikingtiden, så det var nok å ta av. 

Ut på tur_004
Audun Ringkjøp ved orgelet.

Ut på tur_005
Av slikt blir man kaffetørst, så medbrakt vare med lefse attåt kunne avnytes utenfor Ringerike museum i godt vær. Diakonatet hadde sørget for vakkert solskinn og til overmål kvitrende fuglesang som pauseunderholdning. Det er imponerende arrangert av en iherdig turledelse og svært trivelig. Det tør være unødvendig å si at kaffen smakte aldeles som kaffe skal smake alt mens folk hygget seg på tunet. 

Ut på tur_007
En kort busstur brakte oss fram til Hadeland glassverk, en av kongerikets eldste bedrifter, hvis ikke den eldste. 

Ut på tur_008
Ny omvisning, denne gangen i glasshytta hvor glassblåsere kunne bivånes mens de forvandlet smeltet sand til de lekreste gjenstander i kulørt glass. Godt og varmt var det der inne også. 

Ut på tur_009
Tiden tillot fri vandring rundt på området før det ble ropt inn til middag med dessert og mer kaffe. Det var godt med litt varmt innenbords, for også magen må ha sitt. Godlynt samtale ved bordene ga bud om at samtlige reisende hadde det svært så bra. Randsfjorden glitret i solskinn, sommergrønt alle vegne og en generell avslappet stemning – slik skal det være når vi er på tur. 

Ut på tur_006
Men, til heimen må vi atter vende. Den utmerkete sjåfør loste oss gjennom Hønefoss hvor tilsynelatende alt som fantes av tørt land var gravd opp. Hele byen så ut til å være spavendt! Til tross for alle hindringer kom vi ut av kaoset i samsvar med ønsket reiserute. En behagelig reise tok oss atter fram til Åkerveien 2 hvor vi klemte, sa takk for i dag og klemte litt til. 

Takk for en god dag, alle sammen. 

Tekst og foto: Tom Frazcak