Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Gospelnight utenom det vanlige

Lørdag den 12. juni var det duket til en gospelnight utenom det vanlige i Åssiden kirke. Det var Drammen International Gospel Choir i samarbeid med O2 fra Vikersund, som innviterte til Sommerkveld med Gospel og Beatles-låter.

Drammen International Gospelchoir, som er et ganske nytt kor startet opp av Åssiden Menighet i fjor, innledet med nye og gamle gospelsanger, for eksempel: Swing Low, Talk to me, I'll go this road with you. Det var første gang koret opptrådte med skikkelig band, og det var tydelig at de virkelig gledet seg over musikken.

Kor O2, som er et godt etablert og kjent gospelkor fra Vikersund, også ledet av Sven Jøran Michelsen, presenterte en del av sitt Beatlesreportoar. I Mars mnd hadde de en stor konsert med dette materialet i Modum kulturhus. Nå fikk folk i Drammensområdet også oppleve kjente og kjære Beatles-låter arrangert for gospelkor. Låter som: Come together, Get back, Let it be, All you need is love. Det var virkelig trøkk og god stemning i Åssiden kirke denne kvelden.

Sommerkveld med gospel og Beatles_001
Drammen International Gospel Choir synger, ledet av sin dirigent Sven Jøran Michelsen.

Sommerkveld med gospel og Beatles_002
Korene stilte med egne solister (her Merethe Angel Ludvigsen og Sven Jøran Michelsen) og ble fulgt av av meget dyktige musikere denne kvelden. Stian Tveit på flygel og keyboards, Jan Ekornrud på bass og Trym Gjerdmundboe på Trommer. Bjørn Idar Sommer mikset lyden på en utmerket måte.

Sommerkveld med gospel og Beatles_004
Etter første avdeling entret O2 scenen med et knippe Beatles-låter som publikum virkelig satte pris på.

Sommerkveld med gospel og Beatles_007
Etter pausen var det kostymeskifte i O2 som fortsatte med kjente og kjære Beatles-sanger. Her synger de: All you need is love...

Sommerkveld med gospel og Beatles_006
Det var godt med folk i alle aldre i Åssiden kirke denne kvelden.

Sommerkveld med gospel og Beatles_008
Sommerkvelden ble avsluttet av korene i fellesskap. Takk for en flott konsert i Åssiden kirke. Vi gleder oss over at gospelmusikken blomstrer igjen i Åssiden kirke!

Foto: Jon Borgersen
Tekst: Dag Kaspersen