Tro og Liv

Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Våre tjenester

Informasjon

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Pinse på Heia

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Andre pinsedag ble det pinsefest i Sportskapellet på Heia. Det er Åssiden menighet som pleier å arrangere gudstjeneste her denne dagen.  


Pinsen har alltid vært en viktig høytid i den kristne kirke. Denne pinsen ble noe ekstra i vår menighet. 1. pinsedag hadde vi ”internasjonal gudstjeneste” hvor vårt eget ”Drammen international gospelchoir” deltok (les mer her). 2. pinsedag møtte ca. 60 mennesker i alle aldre opp til gudstjeneste på Sportskapellet ved Tverken. 

Mange av søndagsskolens familier og mange andre hadde tatt veien dit for å være sammen i dette vakre kapellet vårt.

Andre pinsedag på sportskapellet 2010_002
Paulus hadde nok glimt i øyet da han til menigheten i Korint skrev om menigheten som Kristi kropp: ”hvis hele kroppen var øye, hvor ble det da av hørselen?” Presten hadde også det da han spurte barna ”har du opplevd at nesa di krangler med øyet?” Og vi fikk alle sanne Jesu egen pedagogikk når han snakket til ungene slik at til og med de voksne forsto det! 

Andre pinsedag på sportskapellet 2010_003
Å holde gudstjeneste på kapellet krever naturligvis villige mennesker, for det meste frivillige mennesker. I over 70 år har menighetene i Drammen vært avhengig av disse på mange søndager i året. Én som har vært ekstra villig, og ekstra trofast, er Randi Myhra. I 40 år har hun vært organist på Sportskapellet 2. hver søndag i vår- og høstsemesteret. Dette ble markert på denne pinsedagen, ved en liten tale med gaveoverrekkelse under kunngjøringene. 

Andre pinsedag på sportskapellet 2010_004
Typisk for Randi er at hun hadde insistert på at hun skulle stå for kirkekaffen på denne dagen – hvor hun skulle takkes… Snart er sesongen på kapellet over for dette semesteret, men marka er åpen hele sommeren! Herved er oppfordringen gitt: BRUK DRAMMENSMARKA! Og stikk gjerne bortom kapellet for å se at alt er i orden. 

Tekst: Kirsten Nilsen.
Foto: Per Arne Edland