Tro og Liv

Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Våre tjenester

Informasjon

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Glad pinsefeiring på Åssiden

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Med stor entusiasme og glede feiret Drammen International Gospelchoir pinse sammen med Åssiden Menighet. Det ble en flott internasjonal gudstjeneste med nesten 300 deltagere. 


På den 50. dagen etter påskedag er det duket for pinse, Åndens fest - til minne om kirkens fødselsdag da apostlene ble fylt av Den Hellige Ånd og talte slik at selv de som hadde et annet morsmål forsto deres tale og ble berørt i sitt innerste. Navnet pinse kommer av det greske ordet «pentekoste», som betyr femtiende. Dette var opprinnelig navnet på den jødiske høytiden sjabuót som ble feiret den femtiende dagen etter pesach. I det nye testamente fortelles det følgende om denne pinsen som siden er blitt husket og feiret så  lenge etter at det skjedde: "Da kom det med ett en lyd fra himmelen som når et veldig stormvær farer fram, og fylte hele huset der de satt. Og det viste seg for dem tunger likesom av ild, som delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt med Den hellige ånd, og de begynte å tale i andre tunger, alt ettersom Ånden gav dem å tale". 

Pinsedag 2010-04
Åssiden kirke feiret selvsagt også pinsedagen og hva kunne vel passe bedre enn å feire en internasjonal gudstjeneste? Det å åpne vårt kristne fellesskap slik at de som har et annet morsmål enn norsk også kan finne seg til rette i lokalkirken - har lenge vært et satsingsområde i Åssiden menighet. Det er, ubeskjedent nok, med en viss stolthet menigheten viser fram sitt internasjonale gospelkor. Koret, under ledelse av Sven Jøran Michelsen, har kommet opp på et godt nivå sin unge alder til tross. 

Pinsedag 2010-09
Derfor var det med spent forventning kirken atter en gang fyltes til trengsel av de som så fram til et gjensyn med koret. At samarbeidet med immigranter i området gir resultater er lett å se. Det er ikke få nasjonaliteter representert i kirken denne pinsedagen. Selv om koret de var noen færre enn de pleier å være, fylte de kirken med sin sangglede. Trond Klevens eminente klaverspill fikk hele kirken til å svinge.

Pinsedag 2010-08
Bibeltekstene på pinsedag ble lest både på engelsk og fransk.

Pinsedag 2010-12
Merethe Angel Ludvigsen synger solo.

Pinsedag 2010-15
Ca tre hundre messedeltakere fikk en gudstjeneste bestående av dåp, jublende sang, nattverd og store smil under fellesskapets romslige paraply.

Pinsedag 2010-33
Pinsedagen er en festdag, som kirkens fødselsdag skal være, og en fest ble det også. 

Pinsedag 2010-34
Det går virkelig an å møtes på tvers av språk, nasjonalitet og kultur dersom viljen er tilstede.

Foto: Tom Frazcak
Tekst: Tom Fraczak og Dag Kaspersen