Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Gospelsang med trøkk og glede

Åssiden Internasjonale Gospelkor satte sitt tydelige preg på gudstjenesten i Åssiden kirke søndag den 11. april. Etter at menigheten engasjerte Sven Jøran Michelsen som fast musikalsk leder i januar, har det gjort store fremskritt og fremstår allerede med stor sikkerhet og sangglede.

Denne vakre vårdagen skulle koret opptre på hjemmebane for første gang med ny dirigent. Da er det klart at mange var litt spente. Det har vært mye øving denne vinteren for å bygge opp et reportoar og til å få nye og gamle medlemmer til å synge seg sammen. Det er et nytt, norsk uttrykk som er som følger: WOW! Og det passer aldelesutmerket som beskrivelse av det trøkket koret hadde.

Under sin dirigent Sven Jøran Michelsen har koret kommet utrolig langt på kort tid. Det var rett og slett en fryd å være vitne til en slik enorm sangglede fra dette koret som har samlet mennesker fra nær sagt alle verdens hjørner.

Internasjonal gudstjeneste i Åssiden kirke 110410_05
Her synger koret under utdeling av nattverd.

Internasjonal gudstjeneste i Åssiden kirke 110410_01
Uten at det sånn sett erbekreftet, våges påstanden at det var mange som frøs på ryggen når koret ga absolutt alt i sine framførelser. Stian Tveit spilte piano for annledningen, men det er Trond Kleven som er korets faste pianist. Gudstjenesten fikk et tydelig internasjonalt preg, med tekstlesninger både på fransk og engelsk. Mange innvandrere fra byen og bydelen var også med i gudstjenesten.

Internasjonal gudstjeneste i Åssiden kirke 110410_03
Etter gudstjenesten samlet mange seg til kirkekaffe i menighetssalen. Dette var noe av det heftigste undertegnede har vært med på i en gudstjeneste på lenge, og de hjerteligste gratulasjoner til et kor som helt sikkert kommer til å bli lagt merke til også utenfor vår menighet. Kjempebra! Det er slike øyeblikk man føler stolthet over å være en del av Åssiden menighet.

Tekst og foto: Tom Frazcak