Tro og Liv

Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Våre tjenester

Informasjon

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Sterkt på torsdagstreff

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

Torsdagstreffet har for vane å invitere gjester fra tid til annen som forteller om dette og hint. Torsdag 18 februar fikk vi besøk av en mann som nok var noe annerledes enn vi har vært vant til. Svend Viking Karlsen, vinner av tittelen Norges - og Verdens sterkeste mann, innehaver av mange internasjonale rekorder innen styrkeidrett og produsent av idrettsarrangementer for TV2, kom for å fortelle om seg selv og sitt liv.


Å leve av å være toppidretts utøver i slike idretter er få forunt, men Svend klarte det og er et stort navn internasjonalt. Han fortalte litt om hva han har oppnådd og prestasjonene er hinsides hva vanlige folk kan drømme om å klare. 

Hvem kan vel skryte av å ha løftet over 400 kilo? Nå er ikke Svend den som skryter av det heller, til det har han føttene alt for godt plantet på bakken. Men det er fascinerende å høre om slike enorme kraftprestasjoner. 

Svend og Joshua
Her er Svend sammen med Joshua, Åssiden menighets evangelist.

Noe annet som rørte ved forsamlingen var vel hans åpenhjertige formidling av andre dramaer i hans liv. Først at han selv ble syk og måtte gjennomgå en nyretransplantasjon. Hans kjære kone ble i samme tidsrom rammet av en alvorlig psykisk lidelse og valgte til slutt å forlate livet. Da måtte Svend oppvise en helt annen styrke enn han tidligere hadde vist, ikke minst på grunn av ansvaret for sønnen på ti år. Dette har både Svend og den flotte gutten hans akslet på en imponerende måte, som det står respekt av. Det er både rørende og samtidig fint å oppleve slik åpenhet om så vanskelige ting, noe som gjorde hans historie både personlig og sterk. 


Svend har også engasjert seg i kriminalomsorgen gjennom prosjektet FRI, som han sammen med ordfører i Drammen og justisminister Storberget er de eneste æresmedlemmene av. Så hans historie ga nok tilhørerne et noe annet inntrykk av svære karer fra styrkeidretten.

Takk til Svend for det han delte med oss.