Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Engelsk Kirkemusikk - festskrift for John Caldwell

I juli 2008 fylte vår kateket Kate Smiths bror John Caldwell, 70 år. I nesten hele sitt arbeidsliv har Caldwell vært professor i musikk ved universitetet i Oxford i England.

John Caldwell er meget annerkjent som ekspert i sitt felt som er hovedsakelig musikk i England fra middelalderen til i dag. Til ære for Caldwells fremragende bidrag som forsker, utøver, komponist og lærer gjennom et langt liv, tok noen av hans tidligere elever initiativet for å gi ut et festskrift som skulle presenteres til Caldwell som gave på hans 70-års dag. Boken skal ha engelsk musikk som et bredt tema.

Flere annerkjent forskere som har stått John Caldwell nær, ble kontaktet og invitert til å bidra til boken med ett kapittel hver. Blant de inviterte var vår egen kantor John A. Smith (som er gift med Caldwells yngste søster Kate -- altså Åssiden menighets egen kateket).

John CaldwellDen 15. april i år ble boken utgitt av det engelske forlaget Boydell. Den har tilsammen 17 bidragsytere, og boken har to av Caldwells tidligere doktorgradsstudenter som redaktører.

Smiths eget bidrag handler om anglikanskee kirkehistorikers (fra det tidlige 1900 tallets) syn på musikk i den gamle synagogen og den tidlig kristen kirke.

Bildene viser John Caldwell, samt en stolt søster og svoger med boken: "Essays on the History of English Music in Honour of John A. Caldwell".