Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Hvem var Santa Lucia?

Den 13. desember er Luciadagen, og den feires med opptog i kirker og på skoler rundt om i landet. Les historien om den unge, kvindelige martyr, som har gitt navn til de stemningsfulle Luciatog og prosesjoner - Santa Lucia.

Historien om Lucia starter i år 283 i byen Syrakus på Sicilia. I det året det ble født en liten jente inn i en svært velstående familie. Utsiktene for henne var meget bra - ikke bare på grunn av økonomien - men hennes familie var godt ansett, og hun kunne også forvente å bli godt gift og få et lykkelig og bekymringsløst liv.

Lucias liv tok imidlertid en helt annen retning. I ung alder ble hun omvendt til kristendommen og ble døpt - og dette kom senere til å koste henne livet.

Les mer på Kristendom.dk