Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Lys i adventskvelden

Lysmessa i Åssiden kirke er en begivenhet som mange liker å få med seg. Her synger barnekorene i menigheten, Åssiden Skolemusikks Juniorkorps spiller og barna tenner lys både i adventsstaken og i den store syvarmede lysestaken som pleier å stå ved døpefonten.

Siden bispevisitasen la beslag på den første adventshelgen, ble lysmessa arrangert på andre søndag i advent dette året. Folk strømmet til kirken også denne kvelden, for når barna er så sentrale i gudstjenesten samler det gjerne mange.

Også denne gangen ledet Mini og Maxigospel inngangsprosesjonen mens de sang: Lyset er kommet til verden, lyset er kommet til verden... Siden ble de gamle profetiene om Guds eget sendebud lest av barna, og lysene i den syvarmede lysestaken ble tent, ett for hver profeti.

Lysmessa i Åssiden Kirke 2009_001
Her et utsnitt fra inngangsprosesjonen.

Lysmessa i Åssiden Kirke 2009_002
Åssiden Skolemusikks Juniorkorps spiller for menigheten. Dette er en tradisjon på lysmessa.

Lysmessa i Åssiden Kirke 2009_003
Og her synger Maxigospel. Vi takker for en fin kveld i kirken.

Tekst: Dag Kaspersen
Foto: Glenn Østerud