Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

Vårens Gospelkonsert i Åssiden kirke

Åssiden kirke ble for liten da DIGC og GAG åpnet sin vårkonsert søndag 15. april. Det ble en forrykende konsertopplevelse for de ca 450 fremmøtte, deriblandt kirkens mange frivillige medarbeidere, som var spesielt inviterte til konserten.

Det ble en helaftens konsert med mange gjester. The Gospel Art Group, også ledet av Sven Jøran Michelsen, åpnet konserten med sangen "All because of Jesus", deretter sang korene de fleste av sangene sammen; What he's done for me, Have a talk og mange andre flotte gospellåter.

De profesjonelle musikerne som bisto denne kvelden var Trond Akrø-Kleven på flygel, Espen Hauge på bass, Anders Viken på trommer og Joseph Anyal på diverse blåse- og strykeinstrumenter.

DIGC har siden oppstarten i 2009 hatt sin base i Åssiden kirke. Koret består av 30 aktive medlemmer med ulik kulturbakgrunn. Korets visjon er å samle sangere på tvers av kulturer, og med sang bygge broer og vennskap mellom mennesker i vårt internasjonale lokalmiljø.

Våre gjester, The Gospel Art Group ble etablert i 1998 som et multikunstnerisk ensamble med sangere, dansere og eget orkester. Denne helgen var de samlet til reunion i Drammen og for å synge sammen med DIGC denne kvelden.

Her er noen bilder fra konserten:

Konsert DIGC 15.april 2012-002
DIGC og GAG sammen i  Åssiden Kirke den 15. april 2012.

Konsert DIGC 15.april 2012-001
Så mye folk samlet seg til denne konserten at skyvedørene inn til menighetssalen måtte åpnes for å få plass til alle.

Konsert DIGC 15.april 2012-003
Gospelmusikk av høy kvalitet ble levert både av kor og solister denne kvelden.

Konsert DIGC 15.apr 2012-005
Sangen Fill the streets with love, skrevet rett etter tragedien den 22. juli i fjor, ble kveldens sterkeste opplevelse. Takk for en super konsert som gav stemme både til troen på Gud og protesten mot vold og urett i verden. Håper virkelig det blir mulig å spleise disse to flotte korene også ved en senere anledning.

Foto: Jon Borgersen
Tekst: Dag Kaspersen