Tro og Liv

Våre tjenester

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

St.Hansfeiring på Åssiden

Det har blitt en hyggelig tradisjon å invitere til kirkebakkefest St Hans aften. Så var det heller ikke noe unntak denne gangen. Derimot så værvarslingene ikke gunstige ut, men heldigvis skjøt meteorologen to knepp til venstre for blinken, så sola dukket opp to timer tidligere enn antatt.

Litt ustadig vær til tross fant godt over to hundre gjester veien til kirkebakken. Her var det klargjort for all slags vær, slik at det var mulig å være enten ute eller altså inne. Når sola så gjerne ville være med på feiringen, slo folket seg til ute sammen med med karene fra Lier trekkspillklubb. St Hans uten trekkspill er like galt som grøt uten smørøye og kanel.

St.Hansaften på Åssiden 23.06.2011 17-29-42
Nettopp rømmegrøt var da også på menyen, for slik skal det være ved midtsommerleite, må vite. Eldresenteret og menighetssalen var åpnet så folk kunne trekke inn om regnet kom.

St.Hansaften på Åssiden 23.06.2011 17-23-44
Trekkspillmusikk, rømmegrøt og annet munngodt var sammen med det kjærkomne godværet med på å skape en fin kveld.

St.Hansaften på Åssiden 23.06.2011 17-29-03
Godt med folk samlet på kirkebakken St.Hansaften.

St.Hansaften på Åssiden 23.06.2011 19-33-32
Avslutningsvis samlet folket seg i kirken, hvor Drammen International Gospel Choir deltok i en enkel kveldsbønn i kirkens gamle tidebønnstradisjon.

St.Hansaften på Åssiden 23.06.2011 19-36-45
DIGC synger i Åssiden kirke. Takk for en flott St.Hansfeiring !

Tekst og foto: Tom kirketjener