Tro og Liv

Åssiden menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Åkerveien 2, 3024 Drammen
Telefon: 32 98 91 00
E-post: post.drammen@kirken.no
E-post barnehagen:
aassidenmenighet.barnehage@drammen.kirken.no


| Barnehagen | Seniorsenteret

Våre tjenester

Informasjon

Du er her: Åssiden > Tro og Liv

28.09.18: Høstens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets høstnummer av menighetsbladet for Åssiden menighet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

11.06.18: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets sommernummer av menighetsbladet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

23.06.17: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets sommernummer av menighetsbladet klart. Det er også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede. Men her kan du jo også lese det.

11.09.13: Intimkonsert med Drammen International Gospel Choir
DIGC innviterer til en liten huskonsert i Åssiden kirke, menighetssalen, Tirsdag den 17. sept, kl 20.00. Gratis inngang. Her kommer du tett på koret og får høre nye og gamle gospelsanger, sunget av et entusiastisk kor med dyktige solister og musikere.

14.06.13: Sommerens Åssiden Nytt publisert
I postkassene på Åssiden kommer en ny utgave av menighetsbladet i løpet av noen dager. Her på webben kan du også lese det. 

13.05.13: Årets konfirmasjonsgudstjenester på Åssiden
De to første søndagene i mai har tradisjonelt vært Åssiden menighets konfirmasjonsdager. Så også dette året. Begge søndagene fylte vår  kirke til randen med hvitkledde ungdommer, deres familier og mange andre fra bydelen.

15.02.13: Intimkonsert med Drammen International Gospel Choir
Tirsdag den 19. febr kl 20.00 arrangeres en åpen huskonsert med DIGC i menighetssalen i Åssiden kirke. Her kommer du tett på koret og får høre nye og gamle gospelsanger, sunget av et entusiastisk kor med dyktige ledere, solister og musikere.

07.12.12: Gospeljul med Drammen International Gospel Choir
Den 14. des og 15. des blir det gospelkonsert med julestemning i Åssiden kirke. DIGC gleder seg til å synge for dere.

16.11.12: Julemessa på Åssiden
Lørdag 24. nov kl 10.00 åpnes dørene til årets julemesse på Åssiden. Her han du kjøpe hjemmelagde julekaker, syltetøy, håndarbeider og mye annet.

08.11.12: Intimkonsert med Drammen International Gospel Choir
DIGC innviterer til en liten huskonsert i Åssiden kirke, menighetssalen, Tirsdag den 20. nov, kl 20.00. Her kommer du tett på koret og får høre nye og gamle gospelsanger, sunget av et entusiastisk kor med dyktige solister og musikere. Konserten er flyttet fra den 13. nov (hvor den først er blitt annonsert).

05.11.12: Dåpsjubileum for 10 åringer på Åssiden
Alle Helgensdag ble en festdag i Åssiden kirke. Sammen med 10 åringer som feiret sitt dåpsjubileum ble det arrangert en gudstjeneste med bred deltagelse i lokalmiljøet.

26.10.12: Fill the streets with love
På FN-dagen, onsdag den 24. oktober, ble det arrangert stor solidaritetskonsert i Åssiden kirke. Drammen International Gospel Choir (DIGC) hadde invitert mange gjester, og kirken ble fullsatt denne kvelden.

23.10.12: Konfirmantweekend på Knattholmen
Helgen 19.-21. oktober ble det arrangert konformantweekend på Knattholmen ved Sandefjord. Det ble en fing weekend for Åssidens konfirmanter og ungdomsledere.

20.09.12: Åssiden Seniorsenter 25 år
Onsdag 19. september ble det feiret 25 års jubileum på Åssiden Eldresenter, som jo nylig har endret navn til Åssiden Seniorsenter. Ny leder har senteret også fått.

16.09.12: Full fart for 4 åringene
Lørdag den 15. september ble årets program for 4 åringer arrangert i Åssiden kirke. En fin flokk med barn fikk en spennende dag sammen med kirkens ansatte og frivillige medarbeidere.

11.09.12: Tirsdagskveld med gospeltrøkk
Tirsdag den 11. sept arrangerte Drammen International Gospel Choir sin første minikonsert i høst. Menighetssalen i Åssiden kirke ble fyllt av mennesker som tydeligvis satte stor pris på denne sangkvelden. 

09.09.12: Åssiden Idrettsforenings 75 års jubileum
Søndag 9. september ble det feiret gudstjeneste i samarbeid med Åssiden Idrettsforeing ÅIF på Sportskapellet på Heia. Befolkningen på Åssiden har gamle og dype røtter på Heia. Her har Åssiden idrettsforening drevet Tverken, og Åssiden Menighet har hatt et spesielt ansvar for Sportskapellet.

04.09.12: Presentasjon av nye konfirmanter i Åssiden kirke
Søndag den 2. september ble de nyinnskrevne konfirmantene på Åssiden presentert i kirken.

21.06.12: Sommerens Åssiden Nytt publisert
I postkassene på Åssiden er det kommet en ny utgave av menighetsbladet. Her på webben kan du også lese det. 

28.05.12: Pinsefeiring i Åssiden kirke
Pinsefeiringen i lokalkirken er i ferd med å ta seg opp igjen etter mange år i skyggen av jul og påske. I Åssiden kirke var en stor forsamling samlet til en festgudstjeneste med både økumenisk og internasjonalt preg.

03.05.12: Eksamen i kirken
Konfirmanter lærer i lokalkirken sin. De lærer å feire gudstjeneste, ikke som tilskuere men som deltagere og medhjelpere. 

23.04.12: Niåringenes kirkehelg
En fin gjeng med 9 åringer inntok Åssiden kirke sist helg. På lørdagen var det lagt opp undervisning i menighetssalen, og på søndag satte de sitt preg på menighetens gudstjeneste.

17.04.12: Vårens Gospelkonsert i Åssiden kirke
Åssiden kirke ble for liten da DIGC og GAG åpnet sin vårkonsert søndag 15. april. Det ble en forrykende konsertopplevelse for de ca 450 fremmøtte, deriblandt kirkens mange frivillige medarbeidere, som var spesielt inviterte til konserten.   

17.02.12: Babysang starter i Åssiden kirke
Susanne Akerø-Kleven skal lede babysang kurset i Åssiden kirke. Det starter mandag den 5. mars, fra kl 11.00-13.00. Ti mandager utover våren samles vi i kirken til sang og lek. Små barn frem til ett års alder kan være med.

19.01.12: Misjonssøndag i Åssiden Kirke
Søndag 22. januar arrangeres misjonsgudstjeneste i Åssiden kirke i smarbeid med Drammen International Gospel Choir og Det Norske Misjonsselskap.

02.11.11: Åpen minikonsert med Drammen International Gospel Choir
Hele denne høsten har DIGC øvet hver tirsdag i menighetssalen. Nå innviterer de til åpen minikonsert tirsdag 8. nov. kl 20.00

23.10.11: Fra diakoniens dag
I oktober pleier Åssiden Menighet å arrangere diakoniens dag. Åssiden Menighets diakonat hadde forberedt denne gudstjenesten sammen med diakon Tjøstolf Vittersø og menighetsprest Jon Jørgensen.

15.09.11: Resultatet av menighetsrådsvalget på Åssiden
Opptellingen av stemmene etter MR-valget 11-12. sept foreligger. Aldri har så mange stemt ved et slikt valg på Åssiden. Over 600 stemmer ble resultatet. Nedenfor kan du se detaljene i valget.

01.07.11: Sommerens Åssiden Nytt publisert
Fra trykkeriet er årets første nummer av menighetsbladet klart. Det er vel også distribuert til dere som bor på Åssiden allerede.

24.06.11: St.Hansfeiring på Åssiden
Det har blitt en hyggelig tradisjon å invitere til kirkebakkefest St Hans aften. Så var det heller ikke noe unntak denne gangen. Derimot så værvarslingene ikke gunstige ut, men heldigvis skjøt meteorologen to knepp til venstre for blinken, så sola dukket opp to timer tidligere enn antatt.

12.06.11: Sommeravslutning for minigospel
Her kommer noen bilder fra minigospels avslutningskonsert i Åssiden kirke. Semesteret er over for denne lille, men trofaste gruppen med barn. Helt fra sist høst har de samlet seg til øvelse hver tirsdag. Her har de lært sanger som de har sunget for menigheten på flere søndager i kirkeåret. Slik har barna satt sitt preg på menighetens gudstjenestefeiring.

06.06.11: Gospelsang på Gulskogendagen
Søndag den 5. juni samlet mange seg til gudstjeneste i parken ved Gulskogen gård. Det ble en flott gudstjenste med dåp og mye sang.

09.05.11: Årets konfirmasjon på Åssiden
Den vakre maisøndagen, selveste frigjøringsdagen 8. mai, var andre og siste konfirmasjonssøndag i Åssiden kirke. Rammen rundt, med vårgrønne trær og tindrende sol, kunne ikke vært bedre. Som første søndagen med konfirmasjon, fyltes også denne dagen kirken til randen av festkledte mennesker sammen med ungdommene.

28.04.11: Samtalegudstjeneste med konfirmantene i Åssiden kirke
Onsdag 27. april var det duket for konfirmantenes egen gudstjeneste i Åssiden kirke. Her fikk de vise litt av hva de har lært dette året. Samtidig satte de sitt eget preg på gudstjenesten.

21.04.11: Morgensang og påskefrokost
Påsken er her igjen, senere i år enn på svært lenge. Et spesielt forhold i år er at vår påske sammenfaller med den jødiske påske, noe som sjeldent forekommer. I Åssiden menighet er det tradisjon med frokost på skjærtorsdag. Så også i år.

06.04.11: Gospelnight i Åssiden kirke
Holmestand Storband hadde slått seg sammen med Drammen International Gospel Choir på søndag kveld. Det ble en forrykende konsert med rytmisk gospelsang og storbandmusikk i skikkelig samspill.

31.03.11: Holmestrand Storband og DIGC - gospelkonsert 3. april
I Åssiden kirke den 3. april kl. 20.00 arrangeres vårens store gospelkonsert.

25.03.11: Vårens Åssiden Nytt er publisert
Fra trykkeriet er årets første nummer av menighetsbladet klart. Det er nå i distribusjon og for dere som bor på Åssiden vil det nok dumpe ned i postkassen i løpet av denne helgen.

09.03.11: Tro og liv i fastetiden
Vi har nettopp gått inn i en ny kirkeårstid. Fastetiden er forberedelse til påske. I den forbindelse har vi publisert en del tekster som passer disse dagene. Mer vil komme til utover i fastetiden. Håper at du vil ta en tur innom disse sidene som blir vår lille fasteblogg.

04.03.11: Second Season spiller i Åssiden kirke
Lørdag 5. mars kl 18.00 blir det gratis konsert med Second Season i Åssiden kirke. Bandet har spilt sammen siden 2006 og skriver alle låtene selv. Musikken har tilhold i et akustisk pop-landskap, og beveger seg mellom det sarte og det energiske.

15.02.11: Frivillighetsdagen på Åssiden
Søndag den 13. februar ble det arrangert frivillighetsdag i Åssiden kirke. Menighetens og Eldresenterets mange frivillige medarbeidere var innvitert til gudstjeneste og festlig kirkekaffe i menighetssalen.

07.02.11: Vinterens kirkehelg for 6 åringer
Den 5. og 6. februar var 6 åringene i Åssiden menighet invitert til kirkehelg. En stor gruppe på 23 barn fulgte kirkens undervisningsprogram på lørdagen. De satte også sitt tydelige preg på søndagens gudstjeneste sammen med sine foresatte.

01.02.11: Tårnagenter i Åssiden kirke
Etter julens barneTV-serie om tårnagentene ble det 29. og 30. jan. arrangert en weekend for 8 åringer i Åssiden kirke. I løpet av helgen ble oppdrag og mysterier løst og kirken, tårnet og klokkene utforsket. Barna bodde hjemme, men var sammen lørdag og søndag. Tårnagenthelgen ble arrangert i mange av landets kirker denne helgen. I Åssiden kirke var 14 barn påmeldt dette undervisningsopplegget.

28.12.10: Fra julefeiringen på Åssiden
Her er noen bilder fra julefeiringen på Åssiden. Også i år har mange funnet veien til kirkens arragementer og samlinger. Små og store har sunget julesanger og til og med gått rundt juletreet, og beundret den flotte stallen med julekrybben som er satt opp i kirken.

09.12.10: Gospeljul i Åssiden kirke
Tre gospelkor fra distriktet møttes til julekonsert i Åssiden kirke på onsdag kveld. Med Drammen International Gospel Choir som lokale initiativtagere var allt lagt godt til rette for å ta i mot mange besøkende. Folk strømmet på i adventskvelden og fylte hele kirken. Et meget presist og profesjonelt band fulgte alle tre korene og bidro sammen med korsangere og solister til en stemningsfull og glad kveld. 

06.12.10: Adventskveld og lysmesse
Andre søndag i advent ble det arrangert lysmesse i Åssiden kirke. Tradisjonen tro stilte Åssiden Skolemusikks Juniorkorps opp. Sammen med Minigospel satte de sitt preg på gudstjenesten.

06.12.10: Julekonsert med DIGC, O2 og DUV
Gospelkonsert med julestemning i Åssiden kirke. Drammen International Gospel Choir har invitert gospelkoret O2 fra Vikersund og Drammen Unge Voksne Kor (DUV) til en felles konsert. Profft band er leid inn for anledningen, så dette blir en flott konsert med mye trøkk og glede.

Bilettsalg (fra kl 19.00) ved inngang.

28.11.10: Lys våken i Åssiden kirke
En fin flokk med elleveåringer feiret kirkens nyttår i Åssiden kirke. Et godt planlagt program med undervisning og sang møtte barna denne helgen.

15.11.10: Søndag for de forfulgte
I Åssiden kirke ble søndag for de forfulgte markert i samarbeid med hele konfirmantkullet og med bandet Second Season. Prost Øystein Magelssen var også på besøk denne dagen og holdt en sterk preken om å kristen tro i motvind.

11.11.10: Dåpsjubileum for 10 åringer i Åssiden kirke
Hvert år døpes mellom 50 og 60 barn i Åssiden kirke. De siste årene har vi invitert 10 åringene til dåpsjubileum på Alle Helgensdag.

07.11.10: Minnegudstjeneste i Åssiden kapell på Alle Helgensaften
Åssiden menighet har de siste årene avholdt minnegudstjeneste for de som har gått bort siste året. Vi ser at dette er noe pårørende gjerne vil delta i.

30.10.10: Gospelkonsert med Drammen International Gospel Choir
Høstens store gospelkonsert i Åssiden kirke arrangeres den 30. okt kl. 20.00. Drammen International Gospel Choir med sin dirigent Sven Jøran Michelsen stiller med profesjonelle musikere og et knippe dyktige solister. Dette blir en flott konsert med mye trøkk og glede.

17.10.10: Åssiden Speidernes 50 års jubileum
KFUK/KFUM speiderne i Drammen feirer 50 år og dette må selvsagt markeres. Åssiden kirke har vært base for speiderne siden kirken ble bygget og det er naturlig å legge mye av feiringen til kirken. Speidervenner fra Bornholm er også på hyggelig besøk.

11.10.10: Innsettelse av ny diakon på Åssiden
Samme dag som det ble tatt avskjed med diakon Eva Lise Slåtto, ble nytilsatt diakon Tjøstolf Andreas Vittersø innsatt i Åssiden menighet. Det ble en høytidelig markering både for hele menigheten.

19.09.10: Fra en internasjonal gudstjeneste på Åssiden
I et års tid nå har det med jevne mellomrom vært feiret internasjonale gudstjenester i Åssiden kirke. Drammen International Gospel Choir har satt sitt tydelige preg på disse gudstjenestene - til stor glede for menigheten.

15.09.10: Åssiden Nytt - høstnummer
Høstnummeret av menighetsbladet er klart. Vi håper at alle våre medlemmer i Åssiden bydel har fått det i postkassen. Her på våre hjemmesider kan du også lese bladet.

24.06.10: Kirkebakkefest med full oppslutning på St.Hansafesten
Folk strømmet til Åssiden Kirke i godværet på St. Hansaften. Den ene kjelen med rømmegrøt etter den andre ble tømt, og arrangørene hadde tidvis problemer med å få servert de 350 besøkende. Drammen Trekkspillorkester sørget for god stemning i kveldssolen. En og annen fikk seg til og med en svingom på kirkebakken denne kvelden.

17.06.10: Ut på tur
Når sommeren har gjort sin entrè skal vi på tur. Etter en lang, kald og snørik vinter har vi behov for å bevege oss ut av heimen og se noe annet enn husets fire vegger.

14.06.10: Gospelnight utenom det vanlige
Lørdag den 12. juni var det duket til en gospelnight utenom det vanlige i Åssiden kirke. Det var Drammen International Gospel Choir i samarbeid med O2 fra Vikersund, som innviterte til Sommerkveld med Gospel og Beatles-låter.

14.06.10: Støtte til inkluderingsarbeid i Åssiden Menighet
På forsommeren har det kommet svar på flere av Åssiden Menighets søknader om økonomisk støtte for budsjettåret 2010. Vi har fått 60 000 kr fra Det Norske Misjonsselskap til lønn for vår evangelist Joshua Reeves (fra Liberia). Sammen med 40 000 kr fra Opplysningsvesenets Fond er dette nok til en prosjektstilling (25 %) ut dette året.

10.06.10: Junikveld med gospelmusikk og Beatles-låter
Lørdag den 12. juni kl. 20:00 arrangeres sommerkonsert i Åssiden kirke med to av de beste gospelkorene på Østlandet: Kor O2 fra Vikersund og Drammen International Gospelchoir. Begge kor ledes av Sven Jøran Michelsen. Han er også musikalsk arrangør.

08.06.10: Sommernummeret av Åssiden Nytt publisert

Så er sommernummeret av Menighetsbladet levert fra trykkeriet, og kanskje har det funnet veien til din postkasse også - i hvert fall er sjansen for det ganske stor om du bor på Åssiden.


04.06.10: Blomstergudstjeneste på skaperverkets dag
Til Åssiden strømmet det barn fra barnehagene i dag morges. Selv ikke streiken kunne sette en stopper for årets blomstergudstjeneste, men en del færre barn ble det jo med flere stengte barnehager.

25.05.10: Pinse på Heia
Andre pinsedag ble det pinsefest i Sportskapellet på Heia. Det er Åssiden menighet som pleier å arrangere gudstjeneste her denne dagen.  

23.05.10: Glad pinsefeiring på Åssiden
Med stor entusiasme og glede feiret Drammen International Gospelchoir pinse sammen med Åssiden Menighet. Det ble en flott internasjonal gudstjeneste med nesten 300 deltagere. 

10.05.10: Konfirmasjon på Åssiden
Årets siste konfirmantgudstjeneste i Åssiden kirke ble arrangert den 9. mai. En fullsatt kirke gledet seg over ungdommene. Her var mange brede smil og en og annen gledeståre også.

29.04.10: Konfirmantenes egen gudstjeneste
Onsdag 28. april ble det arrangert samtalegudstjeneste i Åssiden kirke. Denne gudstjenesten er på en spesiell måte konfirmantenes egen, for her har de selv planlagt og tilrettelagt alt i samarbeid med kirkens ansatte.

24.04.10: Engelsk Kirkemusikk - festskrift for John Caldwell
I juli 2008 fylte vår kateket Kate Smiths bror John Caldwell, 70 år. I nesten hele sitt arbeidsliv har Caldwell vært professor i musikk ved universitetet i Oxford i England.

12.04.10: Gospelsang med trøkk og glede
Åssiden Internasjonale Gospelkor satte sitt tydelige preg på gudstjenesten i Åssiden kirke søndag den 11. april. Etter at menigheten engasjerte Sven Jøran Michelsen som fast musikalsk leder i januar, har det gjort store fremskritt og fremstår allerede med stor sikkerhet og sangglede.

01.04.10: Trosopplæring i nær fortid - en påskeutstilling
Åssiden kirke har i påsken en utstilling i menighetssalen som vi har kalt ”Trosopplæring i vår nære fortid”. Drammen Skolemuseum har lånt oss noen av bideplansjene som ble brukt som hjelpemiddel i bibelhistorie og kristendomsundervisning.

28.03.10: Påskenummeret av Åssiden Nytt
Så er påsken kommet til Åssiden også. Menighetsbladet er allerede for lengst distribuert i vår bydel, så du har vel kanskje allerede sett det. Har du det ikke kan du jo lese det her på websidene våre.

24.03.10: Samtale og undervisning i Åssiden kirke
Mellom 15 og 20 kursdeltagere fulgte årets bibelkurs 5 kvelder i fastetiden. Temaet var "Gåten Jesus"

14.03.10: Unge musikere i søndagens gudstjeneste
Gudstjenesten på 4. søndag i faste i Åssiden kirke var en del av programmet i årets Johan Halvorsens musikkfest.

19.02.10: Sterkt på torsdagstreff
Torsdagstreffet har for vane å invitere gjester fra tid til annen som forteller om dette og hint. Torsdag 18 februar fikk vi besøk av en mann som nok var noe annerledes enn vi har vært vant til. Svend Viking Karlsen, vinner av tittelen Norges - og Verdens sterkeste mann, innehaver av mange internasjonale rekorder innen styrkeidrett og produsent av idrettsarrangementer for TV2, kom for å fortelle om seg selv og sitt liv.

17.02.10: Bibelkurs i Fastetiden
I fastetiden innviterer vi til bibelkurs i Åssiden kirke. I år har vi hentet inspirasjon fra Notto Thelles bok: Gåten Jesus, en fortelling - mange stemmer. Denne boken vil bli kjøpt inn til kurset. Bibelkurset vil gå over 5 onsdagskvelder i fastetiden. Det er våre to prester, Dag Kaspersen og Jon Jørgensen som vil undervise. Alle kveldene avsluttes med enkel kveldsbønn i kirken.

14.02.10: Seksåringenes kirkehelg
Så var det samling med 6 åringene igjen. Den 13. februar var det duket for et spennende program med undervisning og lek i Åssiden kirke, og dagen etter - stor familiegudstjeneste med barna i sentrum.

01.02.10: Misjonsgudstjeneste på Såmannssøndagen
Ute var det et realt norsk vintervær, inne i Åssiden kirke var det varme og godt samvær. NMS, representert ved Reidun Andersen Weberg deltok i ledelsen av søndagens gudstjeneste.

29.01.10: Trond Berg Eriksen til Åssiden
Trond Berg Eriksen, professor i idehistorie, besøker Åssiden Kirkeforum søndag 31. januar kl 19.00. Han vil holde foredrag om Roma: Keiser og Galileer, bilder og bygninger fra verdens hovedstad.

08.01.10: Sven Jøran Michelsen ny musikalsk leder og dirigent for Åssiden International Gospelchoir
Etter forhandlinger med Åssiden Menighetsråd og Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) i Drammen har musikeren, produsenten og dirigenten Sven Jøran Michelsen sagt ja til å lede det nystartede internasjonale gospelkoret på Åssiden. Dette er en god nyhet både for koret, menigheten og for alle som har lyst til å være med å synge gospelmusikk i et ekte internasjonalt miljø.

27.12.09: Gammeldags juletrefest i en moderne kirke
Tredje juledag fylte barna Menighetssalen i Åssiden Kirke. Her skulle det synges julesanger og gåes rundt juletreet. Det er ikke så mange steder slikt gjøres lenger, men når menighetens juletrefest kommer - får nye generasjoner prøve gamle øvelser - hånd i hånd med voksne som er glade i å synge.

20.12.09: Julekonserten med Megabandet
Søndag 20. desember inntok Megabandet Åssiden kirke. Julen skulle synges inn og det ble den til gagns! Med trøkk i musikken, stort kor og solister i kø var det en herlig kveld.

17.12.09: God jul til Åssiden Menighet
Så er julenummeret av Åssiden Nytt trykket og klart til utdeling. Det vil ligge i postkassene denne helgen, eller du kan jo ta en titt på bladet her på webben.

12.12.09: Hvem var Santa Lucia?
Den 13. desember er Luciadagen, og den feires med opptog i kirker og på skoler rundt om i landet. Les historien om den unge, kvindelige martyr, som har gitt navn til de stemningsfulle Luciatog og prosesjoner - Santa Lucia.

06.12.09: Lys i adventskvelden
Lysmessa i Åssiden kirke er en begivenhet som mange liker å få med seg. Her synger barnekorene i menigheten, Åssiden Skolemusikks Juniorkorps spiller og barna tenner lys både i adventsstaken og i den store syvarmede lysestaken som pleier å stå ved døpefonten.

03.12.09: Biskopenes adventskalender
Her er adventskalenderen for Den Norske Kirke i år. En luke kan åpnes hver dag i adventstiden. Der vil du finne dagens tankevekkende utfordring fra en av våre biskoper.

30.11.09: Bilder fra internasjonal gudstjeneste under bispevisitasen
Torsdag 26. nov ble det arrangert en internasjonal gudstjeneste i Åssiden kirke. Gudstjenesten var planlagt i samarbeid med KIA drammen og med Tamiler fra Åssiden. Det nystartetede internasjonale gospelkoret vårt var også med på å sette sitt preg på kvelden, og fikk vise biskopen og de mange besøkende hva et internasjonalt lokalmiljø kan gjøre sammen når det feires gudstjeneste.

30.11.09: Fra bispevisitasen i Åssiden kirke
Biskop Laila Riksaasen Dahl har visitert Åssiden kirke. De av oss som har vårt daglige virke i huset, har hatt gleden av å formidle hva vi holder på med. Biskopen har besøkt alt som rører seg, fra barnehage til kirke og eldresenter. Det ble noen hektiske dager med mange fine opplevelser.

23.11.09: Program for bispevisitasen i Åssiden menighet 25.-29. Nov
Biskop Laila Riksaasen Dahl visiterer Åssiden menighet fra onsdag 25. nov til og med søndag 29. nov da det blir visitasgudstjeneste i Åssiden kirke. Et detaljert og spennende program er lagt opp i samarbeid med prost og biskop til beste for menighetens utvilkling og vekst.

16.11.09: KIA's 10 års jubileum i Drammen - jubileumsmesse på Åssiden
Det har gått 10 år siden Kristent Interkulturelt Arbeid startet opp sitt arbeid i Drammen. Denne organisasjonen er et viktig nettverk for kirker og kristne organisasjoner i arbeidet med å inkludere immigranter i lokale menigheter.

11.11.09: Gospelsang med internasjonal klang
Gospelkoret i Åssiden kirke er nystartet, men allerede til helgen synger de for et publikum under en internasjonal gudstjeneste i Åssiden kirke. Før en musikalsk ledelse er på plass, er sogneprest Dag Kaspersen en av dem som leder øvelsene.

09.11.09: Second season på høstens ungdomsgudstjeneste i Åssiden kirke
Søndag for de forfulgte ble markert i samarbeid med ungdommer på Åssiden den 8. nov. Second season spilte egenkomponert musikk som passet helt utmerket i denne gudstjenesten.

06.11.09: Frelsesarmeen på besøk på Torsdagstreffet
Det svinger når Armeen spiller opp! Drivende musikk og herlig sang ble generøst drysset over alle frammøtte torsdag 5. November.

01.11.09: Dåpsjubileum med glade 10 åringer
Allehelgensdagen ble en festdag i Åssiden kirke. En minnedag for alle de hellige som har gått foran oss i liv og død, og en minnedag for dåpens innvielse og kall til et liv i etterfølgelse og tro. En stor gruppe 10 åringer var samlet i kirken hele denne helgen, til et undervisningsopplegg på Lørdag, og til gudstjeneste med hele menigheten på søndag.

26.10.09: Nigerianske kristne i Landfalløya Kapell
Denne høsten startes det med engelske gudstjenester i Landfalløya kapell. Det er et nigeriansk kirkesamfunn som har fått leie kapellet for å samle sin menighet i drammensområdet.

14.10.09: Multikulturelt gospelkor i Åssiden kirke
Vil du synge glade sanger med folk fra hele verden i et internasjonalt fellesskap? Da kan du komme og bli med på vårt åpningsseminar over to kvelder: Mandag 26. Oktober og Tirsdag 27. Oktober Kl. 18:30.

25.09.09: Tur til Sportskapellet med Maxi Gospel fra Åssiden
Sist helg var 10 jenter og 2 voksne fra Åssiden Menighet på tur til Sportskapellet på heia. Lørdag formiddag gikk vi med sekk på ryggen opp til kapellet, og der overnattet vi. Planen var å synge på Gudstjenesten i sportskapellet den søndagen.

23.09.09: Rapport fra Knattholmen - kofirmantweekend 2009
Konfirmantene fra Tangen og Åssiden menighet fikk en solrik og flott weekend på Knattholmen. Arrangementet var godt planlagt og alt gikk som smurt - med undervisning, opplevelse, morro og alvor.

17.09.09: Pilgrimstur for diakoner og diakoniarbeidere fra Tunsberg Bispedømme
Den Glade Vandrer? Ikke akkurat, men å få en gjeng med diakonale mennesker til å vandre i stille meditasjon er faktisk mulig.

15.09.09: Rekordoppslutning i kirkevalget
Fra valgkretsene Øren skole, Åssiden skole og Kjøsterud skole ble det meldt om en gjevn tilstrømming av velgere. Etter opptelling er det klart at kirkevalget fikk langt større oppslutning enn tidligere. Nesten 500 av medlemmene i Åssiden menighet brukte denne muligheten til å stemme. En slik femdobling, sammenlignet med siste valg, gir menighetsrådet en tydeligere og bredere støtte i lokalsamfunnet.

05.09.09: Noas Ark på tur til Tusenfryd
Norsk søndagsskole feiret sin 120 årsdag med stor fest og tivolidag for barn fra fjern og nær. Søndagsskolen i Åssiden kirke, Noas Ark, arrangerte tur med alle sine barn med foreldre og foresatte.